Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • UNS (foto: UNS)
  UNS osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs

  REM da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju

  Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs Darije Ranković na Radio Valjevu i traži od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li se radi o zloupotrebi frekvencije.

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Od deset medijskih projekata iz Valjeva

  Država sufinansira samo Radio "Kulu"

  Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće samo jedan, od deset projekata sa kojima su konkurisali valjevski mediji, udruženja, produkcije i agencije. Jedini projekat iz Valjeva koji je "prošao" na republičkom konkursu za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja je projekat "Seosko domaćinstvo kao ekonomska jedinica" sa kojim je konkurisao Radio "Kula".

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Sufinansiranje projekata iz budžeta

  Pet miliona dinara raspodeljeno na 19 medija

  Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Purić potpisao je rešenje o raspodeli pet miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  NUNS u saopštenju poručuje

  Vlast u Valjevu ugrožava slobodu javnog informisanja

  Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva Gradsko veće Valjeva da prekine sa praksom zatvorenih sednica i ugrožavanja slobode javnog informisanja, te da svoj rad učini javnim i dostupnim svim novinarima i medijima, bez diskriminacije. Javnost rada organa i pojedinaca na javnim funkcijama je njihova zakonska obaveza koja ne sme da zavisi od bilo čije političke volje, navodi se u saopštenju NUNS-a.

 • Napad na ekipu TV Va plus (foto: TV Va plus)
  Reagovao UNS traži da se napadači kazne

  Ekipa TV Valjevo plus napadnuta u kamenolomu u Prijezdiću

  Ekipa Televizije Valjevo Plus danas je napadnuta u kamenolomu u Prijezdiću, selu nadomak Valjeva. Novinara Predraga Lučiča i snimatelja Vasilija Ristovića fizički je napao vlasnik kamenoloma, kako se predstavio, i nekoliko radnika. Oni su prvo pokušali od snimatelja da otmu kameru, a kada je novinar krenuo da ih spreči, vlasnik kamenoloma ga je odgurnuo i udario pesnicom u leđa.

 • UNS (foto: UNS)
  UNS protestuje zbog diskriminacije medija

  Predsednik Lajkovca odbio da da izjavu novinarki Napreda

  Zbog diskriminatornog ponašanja predsednika Opštine Lajkovac Andrije Živkovića, koji je odbio da da izjavu novinarki valjevskog nedeljnika Napred Borki Marković reagovalo je Udruženje novinara Srbije (UNS). UNS protestuje što je predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković juče odbio da da izjavu novinarki lista Napred iz Valjeva Borki Marković koja je zajedno sa ostalim novinarima izveštavala o radu Opštinskog veća. Živković je, obraćajući se okupljenim novinarima, pitao ko je iz Napreda i naveo da za taj list neće dati izjavu.

 • Sajt grada
  Grad prekršio Zakon o autorskim pravima

  Skandal: Bez dozvole uzeli i objavili moj razgovor sa gradonačelnikom

  Na sajtu Grada bez dozvole autora objavljen je intervju koji je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao internet novinama Kolubarske.rs, za tekst o prvih 100 dana gradske vlasti.

 • Odbornik SNS-a vređa novinare (foto: Đorđe Đoković)
  UNS reagovao na izjavu odbornika SNS

  Vlast da prestane sa vređanjem novinara

  Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od gradske vlasti u Valjevu da prestane sa „kontinuiranim vređanjem novinara“, reagujući na nedavnu izjavu odbornika SNS u Skupštini grada.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon dopisa valjevskih novinara

  UNS i NUNS osudili diskriminatorni i uvredljivi odnos Slobodana Gvozdenovića prema novinarima

  Zbog diskriminatornog i uvredljivog odnosa gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića prema novinarima i novinarskoj profesiji reagovali su Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). UNS traži od Gvozdenovića da se javno izvini, dok NUNS upućuje javnu kritiku gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću.

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija odlučila, ministar potpisao

  Država sufinansira projekte samo tri medija iz Valjeva

  Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće samo tri projekta sa kojim su konkurisali valjevski mediji, produkcije i agencije. Najviše novca 870.000 dinara dobiće „Vujić” televizija za projekat „Put ka samostalnosti-aktivizam, obrazovanje i zapošljavanje maldih u Valjevu“. TV Valjevo plus za projekat „Udahni zdravlje“ dobiće 600.000, dok će Radio „Kula“ dobiti 522.000 dinara za projekat „Mladi u svetu psihoaktivnih stupstanci“.