Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • Vukašin Obradović (foto: Perica Gunjić)
  Proglas za slobodu medija

  Izbor više ne postoji

  Novinari, predstavnici medija, organizacija civilnog društva i građani okupili su se u Beogradu u organizaciji Grupe za slobodu medija i potpisali zajednički "Proglas o slobodi medija" koji sadrži osnove načina na koji žele da se bore za slobodu medija.

 • Radio Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon poništene privatizacije i milionskog duga

  Radio Valjevo na korak od stečaja

  Radio Valjevo je dobilo privremenog zastupnika kapitala nakon što je, Odlukom Mnistarstva privrede, raskinut ugovor o privatizaciji. Sudeći po milonskom dugu vrlo je izvesno da će umesto ponovljene prodaje biti predložen stečaj najstarije medijske kuće u gradu, osnovane pre 50 godina, koja je privatizovana pre dve godine.

 • Radio Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Ministarstva privrede

  Poništena privatizacija Radio Valjeva

  Odlukom Ministarstva privrede 8. avgusta 2017. godine je raskinut Ugovor o privatizaciji Radio Valjeva. Postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije 22. avgusta 2017. godine. Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je „Registrator registra privrednih subjekata pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, i u skladu sa tim doneo rešenje kojim se za Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, umesto Doris Aćimović u Registar privrednih subjekata upisuje Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije“.

 • UNS (foto: UNS)
  UNS osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs

  REM da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju

  Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs Darije Ranković na Radio Valjevu i traži od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li se radi o zloupotrebi frekvencije.

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Od deset medijskih projekata iz Valjeva

  Država sufinansira samo Radio "Kulu"

  Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće samo jedan, od deset projekata sa kojima su konkurisali valjevski mediji, udruženja, produkcije i agencije. Jedini projekat iz Valjeva koji je "prošao" na republičkom konkursu za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja je projekat "Seosko domaćinstvo kao ekonomska jedinica" sa kojim je konkurisao Radio "Kula".

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Sufinansiranje projekata iz budžeta

  Pet miliona dinara raspodeljeno na 19 medija

  Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Purić potpisao je rešenje o raspodeli pet miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  NUNS u saopštenju poručuje

  Vlast u Valjevu ugrožava slobodu javnog informisanja

  Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva Gradsko veće Valjeva da prekine sa praksom zatvorenih sednica i ugrožavanja slobode javnog informisanja, te da svoj rad učini javnim i dostupnim svim novinarima i medijima, bez diskriminacije. Javnost rada organa i pojedinaca na javnim funkcijama je njihova zakonska obaveza koja ne sme da zavisi od bilo čije političke volje, navodi se u saopštenju NUNS-a.

 • Napad na ekipu TV Va plus (foto: TV Va plus)
  Reagovao UNS traži da se napadači kazne

  Ekipa TV Valjevo plus napadnuta u kamenolomu u Prijezdiću

  Ekipa Televizije Valjevo Plus danas je napadnuta u kamenolomu u Prijezdiću, selu nadomak Valjeva. Novinara Predraga Lučiča i snimatelja Vasilija Ristovića fizički je napao vlasnik kamenoloma, kako se predstavio, i nekoliko radnika. Oni su prvo pokušali od snimatelja da otmu kameru, a kada je novinar krenuo da ih spreči, vlasnik kamenoloma ga je odgurnuo i udario pesnicom u leđa.

 • UNS (foto: UNS)
  UNS protestuje zbog diskriminacije medija

  Predsednik Lajkovca odbio da da izjavu novinarki Napreda

  Zbog diskriminatornog ponašanja predsednika Opštine Lajkovac Andrije Živkovića, koji je odbio da da izjavu novinarki valjevskog nedeljnika Napred Borki Marković reagovalo je Udruženje novinara Srbije (UNS). UNS protestuje što je predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković juče odbio da da izjavu novinarki lista Napred iz Valjeva Borki Marković koja je zajedno sa ostalim novinarima izveštavala o radu Opštinskog veća. Živković je, obraćajući se okupljenim novinarima, pitao ko je iz Napreda i naveo da za taj list neće dati izjavu.

 • Sajt grada
  Grad prekršio Zakon o autorskim pravima

  Skandal: Bez dozvole uzeli i objavili moj razgovor sa gradonačelnikom

  Na sajtu Grada bez dozvole autora objavljen je intervju koji je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao internet novinama Kolubarske.rs, za tekst o prvih 100 dana gradske vlasti.