Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • UNS (foto: UNS)
  UNS protestuje zbog diskriminacije medija

  Predsednik Lajkovca odbio da da izjavu novinarki Napreda

  Zbog diskriminatornog ponašanja predsednika Opštine Lajkovac Andrije Živkovića, koji je odbio da da izjavu novinarki valjevskog nedeljnika Napred Borki Marković reagovalo je Udruženje novinara Srbije (UNS). UNS protestuje što je predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković juče odbio da da izjavu novinarki lista Napred iz Valjeva Borki Marković koja je zajedno sa ostalim novinarima izveštavala o radu Opštinskog veća. Živković je, obraćajući se okupljenim novinarima, pitao ko je iz Napreda i naveo da za taj list neće dati izjavu.

 • Sajt grada
  Grad prekršio Zakon o autorskim pravima

  Skandal: Bez dozvole uzeli i objavili moj razgovor sa gradonačelnikom

  Na sajtu Grada bez dozvole autora objavljen je intervju koji je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao internet novinama Kolubarske.rs, za tekst o prvih 100 dana gradske vlasti.

 • Odbornik SNS-a vređa novinare (foto: Đorđe Đoković)
  UNS reagovao na izjavu odbornika SNS

  Vlast da prestane sa vređanjem novinara

  Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od gradske vlasti u Valjevu da prestane sa „kontinuiranim vređanjem novinara“, reagujući na nedavnu izjavu odbornika SNS u Skupštini grada.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon dopisa valjevskih novinara

  UNS i NUNS osudili diskriminatorni i uvredljivi odnos Slobodana Gvozdenovića prema novinarima

  Zbog diskriminatornog i uvredljivog odnosa gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića prema novinarima i novinarskoj profesiji reagovali su Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). UNS traži od Gvozdenovića da se javno izvini, dok NUNS upućuje javnu kritiku gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću.

 • Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija odlučila, ministar potpisao

  Država sufinansira projekte samo tri medija iz Valjeva

  Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće samo tri projekta sa kojim su konkurisali valjevski mediji, produkcije i agencije. Najviše novca 870.000 dinara dobiće „Vujić” televizija za projekat „Put ka samostalnosti-aktivizam, obrazovanje i zapošljavanje maldih u Valjevu“. TV Valjevo plus za projekat „Udahni zdravlje“ dobiće 600.000, dok će Radio „Kula“ dobiti 522.000 dinara za projekat „Mladi u svetu psihoaktivnih stupstanci“.

 • Televizija Va plus (foto: Đorđe Đoković)
  Prema istraživanjima agencije IPSOS

  TV VA PLUS najgledanija lokalna televizija

  Televizija VA PLUS je najgledanija lokalna televizija na području Kolubarskog i Mačvanskog okruga, pokazuju tromesečna istraživanja agencije IPSOS stratedžik marketing. Istovremeno, Valjevska televizija je na četvrtom mestu po gledanosti od 11 TV stanica u okviru Nove mreže Srbije.

 • Kolubarske.rs * Vest
  Dan slobode medija

  "Pet minuta gromoglasne tišine"

  Povodom 3. maja - Svetskog dana slobode medija danas je od 11.55 do 12.00 časova, kroz simboličnu međunarodnu akciju "Pet minuta gromoglasne tišine", poslata poruka javnost o sve težem položaju novinarske profesije u Srbiji.

 • TV Valjevo Plus (foto: Đorđe Đoković)
  Reakcija na pretnje Slobodana Gvozdenovića

  NUNS i UNS osuđuju verbalne pretnje upućene TV Valjevo Plus

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje verbalni napad i pretnje koje je kolegama iz TV Valjevo Plus uputio doskorašnji poslanik SNS- a Slobodan Gvozdenović. Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je doskorašnji narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Valjeva Slobodan Gvozdenović uputio novinarima TV Valjevo Plus.

 • Novinari dočekali pa pitaju (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija predložila

  Deset miliona dinara za 19 medijskih projekata

  Stručna Komisija za medije predložila je da se do kraja godine iz gradskog budžeta sufinansira 19 medijskih projekata. Iz gradske kase za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja, kako je to definisano zakonom, u ovoj godini izdvojeno je deset miliona dinara, a na konkurs se prijavilo više od 27 medija, agencija i udruženja tražeći 42,5 miliona dinara.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Urednik TV VA plus zatražio zaštitu policije

  Gvozdenović: “Staviće vas Glišić u kočanjku”

  Zbog direktnih pretnji koje je predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović uputio vlasniku TV Valjevo Plus i zaposlenima u toj medijskoj kući, glavni i odgovorni urednik Predrag Lučić obratio se policiji gde je dao izjavu i zatražio zaštitu.