Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
15.01.2024, 10:01

10 godina Televizije Va plus

č: | fb:

Televizija VA Plus je obeležila deset godina postojanja. "Smatramo da smo pokazali doslednu istrajnost i upornost u ovom druženju sa sugrađanima koje praktično, sa prekidima, traje preko 20 godina. Namera nam je da se i u narednom periodu družimo sa građanima Valjeva i Srbije, iako znamo da su za medije uvek teška vremena, a slutimo da i ona koja dolaze neće biti laka", rekla je Branka Jevtić, direktorka televizije VA plus.

 

TV Valjevo je osnovana 2002. godine, a nakon neuspešne privatizacije 2010, potom i stečaja 2012, valjevski preduzetnik Teodosije Krstić postaje vlasnik te medijske kuće 2013. godine i "stavlja je na noge" na kojima čvrsto stoji već deceniju. 

Branka Jevtić

Branka Jevtić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na proslavi jubileja u Omni centru, direktorka televizije Va plus Branka Jevtić je podsetila na početke, na vreme kada se "krenulo od nule"

 

"U iznalaženju novog puta za televiziju sa lokalnom frekvencijom novi vlasnik je tražio pomoć profesionalaca i u tehničkom i novinarskom delu. Sledi ozbiljna tehnička priprema, jer temelj je u svakoj gradnji najvažnija stavka. Bilo je brojnih prepreka, koje je trebalo savladati. U periodu od jedne decenije, povremeno se menjao i sastav ljudi. Neki su odlazili, drugi dolazili. Ipak, mala grupa se održala uprkos brojnim iskušenjima. Samo zahvaljujući umešnosti i uigranosti tima, uspeli smo da realizujemo program i sa petoro zaposlenih. U ovom trenutku nasa televizija ima sedam zaposlenih, pa se posao obavlja mnogo lakše", kazala je Jevrić.

 

Program TV VA Plus se u početku emitovao od 7.00 do 15.00, a od 14. aprila 2014. počinje sa emitovanjem jutarnjeg programa. Od tada do danas kroz studio je prošlo na stotine gostiju. Radnim danima se emituje informativna emisija "Valjevo danas" od 18.30 i 21.30 i "Sportski magazin" od 23.00, a vikendom emisija za poljoprivrednike "Plodovi". Svakog petka realizuje se emisija o sportu "Teren". Program traje 24 časa, a emituje se u zemaljskoj mreži i kablovskim operaterima Telekom i SBB.

 

"Mada se već duže vreme tvrdi da televizija uzmiče pred internetom i novim vidovima komunikacije, još uvek ima onih  koji rado sede uz televizijske ekrane. Lokalne samouprave i privrednici treba da budu svesni da lokalni mediji, pored informisanja javnosti, mogu da pomognu u razvijanju zdravih životnih navika i formiranju pravilnijeg odnosa prema sopstvenoj životnoj sredini i radu", rekla je Branka Jevtić.

Proslava u Omni centru

Proslava u Omni centru (Foto: Kolubarske.rs)

 

Proslavi jubileja u Omni centru su, pored zaposlenih i kolega iz svih valjevskih medija, prisustvovale i brojne zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života Valjeva. Na jednom mestu su bili predstavnici bivše i sadašnje vlasti, opozicije i vladajućih partija. Da li je to dokaz da ste otvoreni za sve, da sa svima dobro sarađujete i da vas poštuju?

 

"Nadam se da to jeste dokaz. Prijatno sam iznenađena odzivom i drago mi je što ste svi večeras sa nama. Mislim da je u pitanju naš korektan odnos koji smo sa svima uspostavili i trudili se da očuvamo taj odnos bez obzira na neke situacije, pa i neke reči koje se nekima nisu dopale. Nama je cilj da pokažemo da lokalni mediji u komunikaciji sa svima koji treba da doprinesu razvoju zajednice mogi u treba da se dogovaraju i mogu međusobno, makar da i na ovakvim događajima budu prisutni, da razgovaraju, i da, nadam se, u narednom periodu rade u korist grada i građana Valjeva. Mediji jesu glas naroda, a taj glas vlast treba da čuje", zaključila je Banka Jevtić, direktora televizije Valjevo plus.

Aktuelno

Inspekcija zatvorila gradilište (foto: Kolubarske.rs)
Tokom prepodneva Pre 2 sati 32 minuta

Inspekcija zatvorila nelegalno gradilište u Tešnjaru

U Tešnjaru, koji je proglašen za spomenik kulture od izuzetnog značaja, porušena je istorijska građevina i započeta nelegalna izgradnja spratnog objekta. Prepodne je gradilište zatvoreno i naložena...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 7 sati 56 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 57 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 18 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...