FOSI poster (foto: Društvo za cerebralnu paralizu )
FOSI poster (foto: Društvo za cerebralnu paralizu )
25.10.2014, 08:56

„I mi imamo talenat"

č: | fb:

Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo organizuje Drugi festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije pod nazivom "I mi imamo talenat". FOSI održava se danas i sutra u Centru za kulturu Valjevo. 

"Naš cilj je da što više građana poseti Festival kako bi podržali osobe sa invaliditetom koje igraju u pozorišnim predstavama i njihov aktivizam, a samim tim i pokazali pristup inkluzije osoba sa invaliditetom kako u kulturi tako i u široj društvenoj zajednici", navode u Društvu za cerebralnu paralizu Valjeva. Otvaranje Festivala je u 19.30 nakon čega će Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo i Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca „Milovan Glišić“ izvesti „Izbiračicu”. Drugog dana festivala, u nedelju, od 17 časova Udruženje gluvih i nagluvih Valjevo igra „Ožalošćenu porodicu”, sledi „Piknik” Kulturno-umetničkog društva „Jovan Boljarić” iz Novog Sada. Festival će zatvoriti „I ja imam pravo na obrazovanje”, Udruženja osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ iz Velike Plane.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Valjevo, a održavanje Festivala su podržali: Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo, Centar za kulturu Valjevo i Agencija "Trust me". 

Predstave će biti prevedene na znakovni jezik, a ulaz za posetioce je slobodan. 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 20 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...