Jelka (foto: Đorđe Đoković)
Jelka (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2014, 09:33

Jelke u akciji

č: | fb:

Valjevska kulturna mreža (VAKUM) već drugu godinu za redom organizuje izložbu neobičnih novogodišnjih jelki  na ulicama grada. Kao i prošle godine, pozvani su osnovci, srednjoškolci, studenti kao i svi zainteresovani pojedinci da daju svoj kreativni doprinos prazničnoj atmosferi u gradu osmišljavanjem jelke-skulpture.

Jelke

Jelke (Foto: Đorđe Đoković)

 „Ovaj događaj nazvali smo Jelke u akciji, u želji da izložbu predstavimo kao vid protesta protiv svih negativnosti, nedostatka praznične atmosfere, starih novogodišnjih ukrasa na ulicama i pre svega nedostatka kreativnosti. Jer kao što vidimo, ništa mnogo više od ideje i truda da se ona i realizuje,  uokvirenih čistim aktivizmom, nije potrebno da se ulepša svakodnevica. Jelke koje danas vidimo pokazuju da je mnogima naša ideja bila inspirativna i nadam se da će kao takva prerasti u tradicionali događaj, možda i festival po kome ce Valjevo biti prepoznatljivo. Nama je svakako u planu da je iz godine u godinu unapređujemo“, kaže potpredsednica Valjevske kulturne mreže Andrijana Maksimović.

Jelke

Jelke (Foto: Đorđe Đoković)

Ovogodišnja izložba ima još jednu, takmičarsku dimenziju. „Naime, odlučili smo da dodatno motivišemo učesnike u izložbi mogućnošću da jedan mesec izlažu u Ogradnoj galeriji, izložbenom prostoru na otvorenom, instalaciji koja postoji na ogradi Doma vojske u Valjevu  od juna meseca ove godine. Jelka  koja osvoji najveći broj glasova na online fb galeriji će obezbediti svojim kreativnim tvorcima priliku da prirede izložbu u saradnji sa Valjevskom kulturnom mrežom“, objašnjava Andrijana Maksimović.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 11 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...