Gradski mešoviti hor Abrašević sa gostima (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Gradski mešoviti hor Abrašević sa gostima (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2016, 10:04

Gradski hor na festivalu „Horovi među freskama“

č: | fb:

Gradski mešoviti hor „Abrašević“ učestvuje na tradicionalnom festivalu „Horovi među freskama“ koji se održava u Hramu Svetog Save u Beogradu. Ova manifestacija po 22. put okuplja najkvalitetnije ansamble duhovne muzike iz Srbije, ali i zemalja Regiona.

Festival, čija je misija očuvanje i unapređenje pravoslavne muzike, ali i upoznavanje sa duhovnom muzikom ostalih konfesija, ove godine posvećen je kompozitorima Korneliju Stankoviću (185 godina od rođenja)  i Josifu Marinkoviću (165 godina od rođenja).

Gradski mešoviti hor „Abrašević“ predstaviće se polučasovnim programom večaras u 20 sati, kompozicijama Čajkovskog, Marinkovića, Govedarice, Ilića i Stankovića. Dirigent je prof. Dragan Vasiljević.

„Horovi medju freskama“ je festival takmičarskog karaktera, koji je počeo još 18. juna i završava se 10. jula. Organizator značajne umetničke manifestacije je Skupština grada Beograda, a duhovni pokrovitelj Patrijarh srpski gospodin Irinej.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 25 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...