Najava izložbe
Najava izložbe
03.03.2017, 14:03

Izložba fotografija Davida Nedeljkovića

č: | fb:

Izložba fotografija Davida Nedeljkovića, studenta Poslovnog fakulteta Singidunum u Valjevu, biće otvorena večeras u 19 časova u prostorijama fakulteta.

 

U pozivu za večerašnju izložbu napisano je da "fotografije mladog autora imaju istu temu – život. Život običnog čoveka – večita inspiracija gdegod, univerzalna je tema od davnina. Fotografije su nastale u poslednjih deset godina u Srbiji, Francuskoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Poljskoj, SAD…

Bez obzira na mesto nastanka, imaju nešto što ih povezuje i čini od njih celinu. One predstavljaju isečke iz života običnih ljudi na različitim mestima. Da li je namera ili slučajnost, svejedno, autor prikazuje da su nada i beznadje, iščekivanje, strah, nemir, ono što su univerzalne emocije bez obzira na našu različitost.

Prožimanje lokalnog, a toliko globalnog, nudi ponovnu spoznaju koliko smo različiti, a isti. Sve fotografije su snimljene u prolazu, bez dužeg zadržavanja, bez nameštanja scene i manipulacije motivom. Istina je tako jednostavna".

 

David Nedeljković se fotografijom bavi deset godina. Učestvovao je na preko 70 izložbi u zemlji i inostranstvu, na kojima je više puta nagrađivan. Član je Foto Kluba "Valjevo", dok u Foto Savezu Srbije, čiji je član od 2008. godine, ima zvanje Fotograf prve klase.

Aktuelno