Slobodan Gvozdenović (foto: Željko Bošković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Željko Bošković)
06.08.2017, 09:33

"Valjevo je nastalo iz Tešnjara"

č: | fb:

31. Tešnjarske večeri sinoć je i zvanično otvorio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 

"Dobro veče dragi sugrađani, dobro veče Valjevo i dobro došli na 31. Tešnjarske večeri. Tešnjar je onaj deo Valjeva iz kojeg je ovaj grad i nastao, ona turska kasaba koja nas je napravila jednim od najznačajnijih gradova u Srbiji. Želim vam ugodne trenutke i znam da ste veoma nestrpljivi da pozdravite jednu super zvezdu, Natašu Bekvalac. Zato uživajte i srećno", rekao je gradonačelnik Gvozdenović otvarajući gradski letnji festival.

Podizanje zastave Tešnjarskih večeri

Podizanje zastave Tešnjarskih večeri (Foto: Željko Bošković)

 

Zvaničnom otvaranju je prethodilo podizanje zastave Tešnjarskih večeri, a ta čast je ove godine pripala članovima Vaterpolo kluba Valjevo. Podizanju zastave i svečanom otvaranju manifestacije je prisustvovalo i tridesetak najmlađih članova kluba. 

Članovi VK na otvaranju Tešnjarskih

Članovi VK na otvaranju Tešnjarskih (Foto: Željko Bošković)

Drugog dana Tešnjarskih večeri na letnjoj pozornici - Kej na Kolubari koncert je održala Nataša Bekvalac. Prostor na Keju i oko pozornice bio je prepun, "super zvezda" je pevala dva časa i na kraju koncerta poručila: "Doćiću svaki put kad me pozovete jer ste divna publika, divan grad!".

Koncert Nataše Bekvalac

Koncert Nataše Bekvalac (Foto: Željko Bošković)

Koncert Nataše Bekvalac

Koncert Nataše Bekvalac (Foto: Željko Bošković)

Program (nedelja 6. 08.)

 

Današnji program Tešnjarskih večeri počinje trkom trokolica od 12 do 13 časova na Radinom brdu kod restorana "Dukat", a od 13 do 15 časova kod restorana "Paviljon".

 

Od 19 časova nastupiće mađioničar Arse na letnjoj pozornici "Pinokio" u Karađoređevoj 35. Startit centar će na platou Trga kneginje Ljubice od 19 do 23 časa predstaviti program "Virtuelna stvarnost dolazi u Valjevo prvi put! Spremni"?

 

Dečja scena letnje bašte u Domu vojske rezervisana je za pozorišnu predstavu "Sofija u čarobnom svetu" od 20 časova.

 

Od 21 čas na letnjoj pozornici - Kej na Kolubari veče valjevskog folklora. Nastupiće Sveti Georgije, Krušik, Valjarica, Izvor, Đerdan i Gradac.                                            

 

Tradicionalno i ove godine u Grand hotelu od 21.15 biće organizovano "Veče sa Valjevskom pivarom", koja je sponzor 31. Tešnjarskih večeri.

Aktuelno