Slobodan Jokanović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Jokanović (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2014, 20:47

Sudije uzele bod ORK Metalcu

č: | fb:

Valjevski rukometaši izgubili su večeras u 3. kolu Supe B lige od Morave u Velikoj Plani sa 24:26 (10:13). ORK Metalac je poslednjih 40 sekundi, pri vođstvu domaćih od 25:24 zaigrao riskantno „košarkaški presing“ e da bi došao do lopte i prilike da izbori bod. Arbitri Sekulić i Jovandić iz Pančeva su propustile da sankcionišu očiglednu grešku igrača Morave, pa je na kraju bilo dva razlike za domaćine.

„Nismo imali korektne uslove za igru, kad god bismo žestoko zapretili sudijski par bi nam svojim odlukama stavio do znanja kako to i nije pametno!“, ogorčen je bio trener valjevskih rukometaša Slobodan Jokanović.

Ilustracije radi, Morava je imala šest minuta isključenja, Valjevci – 10. Domaći su imali sedmerce 2 (1), ORK Metalac 4 (3).

Jokanović je za Kolubarske.rs dodao kako nema šta da zameri svojim igračima, koji su još jednom pokazali da nisu kukavička ekipa. Borili su se i dali svoj trenutni maksimum. Večeras je konačno debitovao bek-krilo, levoruki Petar Čutura, valjevski zet posle braka sa odbojkašicom Anom Vićentić.

Strelci su večeras bili Radojičić 2, N. Jokanović 1, Ranković 6, Lukić 3, Andrejević 5, Mucić 1, Jovanović 2 i  Čutura 4.

U 4. kolu, ORK Metalac opet gostuje, igra sa PKB-om u Padinskoj Skeli. Problem će biti prva utakmica u Valjevu jer su rukometaši ostali bez „svoje“ svlačionice zbog adaptacije Hale sportova po zahtevima košarkaške ABA lige. Za ORK Metalac jedino je rešenje da se do okončanja radova skidaju u svlačionici KK Metalac, kako je to ranije bivala praksa. U protivnom, rukometaši bi faktički bili proterani iz svog grada!

Aktuelno