Pobednik VŠK (foto: seriachess.net )
Pobednik VŠK (foto: seriachess.net )
03.10.2016, 07:08

VŠK ubedljivo prvi

č: | fb:

VŠK je ubedljivo pobedio na ekipnom državnom prevenstvu u šahu, igranom u kragujevačkim "Šumaricama" i po drugi put osvojio veliki šampionski peha. U poslednjem, 11. kolu "primopredaja titule" obavljena je sa "šest vezanih remija" i 3:3 protiv Novosadskog ŠK. Poen su podelili vm Šolak i vm Ivanišević, vm Markuš i vm Popović, vm Kovačević i vm Perunović, vm Damljanović i vm Lazić, im Šarić i vm Milanović, im Božić i im Leskur.

 

VŠK je u 11 kola zabeležio devet pobeda i remije 3:3 protiv jedinog konkurenta, beogradske Itake, i sa Novosađanjanima, sa Spartakom iz Subotice i Slogom iz Kraljeva bilo je po 3,5:2,5, dok su svi ostali mečevi dobijeni ubedljivo. To ne čudi jer je VŠK bio reprezentacija Srbije u malom.

 

Iz Prve lige ispali su Spartak, Požega i Metalac GM

 

U ženskoj konkurenciji, beogradski BAS je povratio titulu od Jelice iz Goračića u Guči, a u niži rang moraju dve ekipe jer je bilo 11 učesnika. Među učesnicama nije bilo Valjevki.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 18 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...