Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đođe Đoković)
Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đođe Đoković)
24.06.2017, 13:42

KK Metalac bez turneje u Kini

č: | fb:
Košarkaši Metalca juče su imali poslednji trening u sezoni 2016/17, pa će na odmor do 1. avgusta. Julska turneja u Kini je otpala zbog zdravstvenih tegoba trenera Mike Počeka, koji traže i hiruršku intervenciju, ali i činjenice da još nije oformljena ekipa za novu sezonu na čemu će se svakodnevno raditi. Za sada je izvesno da će u Metalcu i dalje biti Đukan Đukanović, Saša Vasić i Marko Šarenac, a od novajlija na probli dresu je najbliži Stević iz Kraljeva. Ključna pojačanja traže se na pozicijama 2, 4 i 5.
 
 

Boban Ivović trener ŽOK Srbijanka 014

 
 
ŽOK Srbijanka 014 je, kao i beogradski Partizan, prošla na konkursu OSS za popunu Prve B lige čemu je svakako doprineo dobar rad sa mlađim selekcijama. Novi trener je Boban Ivović iz Ljiga posle odlaska Rajka Stojanovića u Švedsku. Mlađi od braće Ivović, stric reprezentativca Marka, bio je, kao i brat mu Zoran (Markov otac), standardni prvotimac u jednoj od trofejnijih selekcija Spartaka. Završio je DIF, a trenerskim poslom uspešno se bavio u matičnom klubu, kao i u ženskim ekipama TENT, Kolubara, Lazarevac, a bio je i trener ženske juniorske selekcije Srbije.
 
Ekipu su pojačale Pandeva iz ŽOK Valjevo, Vasić iz Lajkovca, te Pantelić i Ristivojević iz Lazarevca. Nenadović je prešla u ŽOK Valjevo, koje je na poziciji tehničara angažovalo i Jelenu Raković, koja je u prošloj sezoni igrala u Sloveniji. Gonzales Tomašević je otišla u Vranje, pa se traži zamena na poziciji srednjeg blokera, a dobro bi došao i primač servisa.
 

 

Vlada Đorđević u Spartaku

 
 
Posle turbulentne sezone, koju su obeležili uspešna borba za opstanak u Superligi Srbije i odlazak trenera Bogdana Veličkovića u Sloveniju, ljiški Spartak je kao prvo pojačanje angažovao Vladana Đorđevića, bivšeg reprezentativca Srbije, internacionalca koji je branio boje kiparskog Apoela, slovenačke Panvite, srpskih klubova Ribnica, Radnički, Partizan, a igrao je i u arapskim zemljama, dok je u prošloj sezoni osvojio titulu šampiona sa Vlazniom u Albaniji. Ljižani najavljuju nova pojačanja kako bi se mladi igrači lakše kalili u elitnom rangu.
 
 

Stanić i Gligorijević sa juniorima Srbije

 
 
Na pripremama Juniorske reprezentacije Srbije, koju vodi Vlada Vujasinović, a u stručnom štabu je i Živko Gocić, nalaze se i dva prvotimca VK Valjevo, Stanić i Gligoijević. Bez obzira na to da li će uspeti da se izbore za mesto u najboljem sastavu "orlića" to je priznanje i njima i treneru Serafimoviću i valjevskom vaterpolu.
 
Agilno rukovodstvo priprema se za novu sezonu i takmičenje u Regionalnoj B ligi zajedno sa Crvenom zvezdom, Vojvodinom, Šapcem, četiri ekipe iz Hrvatske, dve iz Crne Gore i jednom iz Slovenije. Treba zadržati trenera Serafimovića, te obezbediti pojačanja ali ne na uštrb momaka iz Valjeva i svoje Škole vaterpola. Osnovni princip će biti da će moći da igraju samo oni koji budu redovno trenirali bez obzira na ime i minuli staž.
 
 

Plivači i Grčkoj

 
 
Posle pobede na 20. Petnica kupu, sa osvojene 32 medalje, plivači Valisa su na pripremama u Grčkoj, dok ostali treniraju na bazenima u Petnici. Vredni treneri sa Vladom Boškovićem na čelu stvaraju nove šampione posle prve generacije, koju je svojevremeno predvodila Anđelka Petrović. Šteta je što kalendar takmičenja PSS nije bolji, pa na mitinzima u Petnici nema više najboljih srpskih plivača kao što su nekada dolazili Čavić, Tepavčević, Nađa Higl, Lenđer, Silađi, Najdanovska...

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 21 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...