Dečja nedelja (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Dečja nedelja (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2015, 08:29

„Podrška porodici – najbolja podrška deci“

č: | fb:

„Podrška porodici – najbolja podrška deci“ slogan je ovogodišnje Dečje nedelje koja će trajati do 11. oktobra, a domaćin manifestacije je OŠ „Milovan Glišić“. U ovoj školi biće posađeno drvo generacije čime će biti i ozvaničen početak „Dečje nedelje, a u balonima napunjenim helijumom učenici škole pustiće poruke porodici kako bi deca rasla srećna i zadovoljna, najavili su organizatori. „Planirno je da u sredu zasadimo drvo porodične sreće kada će učenici škole dovesti svoje roditelje, na drvo ćemo zakačiti poruke podrške porodice, a neke poruke ćemo poslati i u svet. Organizovaćemo i jednu humanitarnu akciju za dečaka sa posebnim potrebama uz pratnju orkestra učenika naše škole”, najavila je direktorka škole Nataša Badovinac. Ona je posebno izdvojila program pod nazivom „Porodična kvizijada“, koji će biti održan u petak 9. oktobra u Centru za kulturu, koji je osmišljen tako što svaka osnovna škola daje svoju porodicu (mama, tata i deca) koja će se takmičiti u raznim oblastima. U ovoj igri, koja je isključivo zabavnog karaktera, uključene su sve osnovne škole sa ciljem da se napravi međusobna saradnja i da u igru budu uključeni zajedno i roditelji i deca.

Tribina autorke knjige „Porodični bukvar“ Milice Novković, poklon predstave „Sofija –Bast“predškolcima i prvacima grada Valjeva, predstava „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, koncert kvarteta „Miss“, nastup polaznika škole bubnjeva Branka Pavlovića, pisci u gostima, književne večeri, dečji karneval, samo su deo programa koji su pripremljeni u okviru „Dečje nedelje”. Takođe planirani su razgovori o zdravim stilovima života, sednica učeničkog parlamenta, podrška učenicima sa invaliditetom, sportska takmičenja.

Za vreme  „Dečje nedelje“ u izlozima prodavnica u BID zoni biće izloženi dečji crteži. U subotu, 10. oktobra biće organizovana trka za srećnije detinjstvo od Berkove brane do Mejine česme na Gradcu, u organizaciji Atletskog kluba „Metalac“, na kojoj će nastupiti predškolci i osnovci.

 „Dečja nedelja” su u Srbiji obeležava od 1987. godine svake prve nedelje oktobra, pod pokroviteljstvom i uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Grad Valjevo je za ovogodišnju manifestaciju obezbedio 200.000 dinara.

 

Aktuelno