Nagrađeni suveniri (foto: Đorđe Đoković)
Nagrađeni suveniri (foto: Đorđe Đoković)
29.05.2016, 09:18

Izabrana tri suvenira Valjeva

č: | fb:

Na konkursu Turističke organizacije za izbor suvenira Valjeva prispelo je 37 rešenja, a komisija je izabrala i nagradila tri predloga. U kategoriji tradicionalni suvenir najbolji je „Kazančić suvenir“ koji je osmislio Nenad Radovanović iz Valjeva, „Kutiju uspomena“ dizajnirala je Ljubica Vasiljević iz Valjeva, koja je ocenjena kao najbolja u kategoriji umetnički suvenir, dok je u kategoriji savremeni suvenir za najbolje rešenje izabrana „Dekorativna kutija“, čiji je autor Jelena Kostić iz Novog Sada.

Kazančić suvenir

Kazančić suvenir (Foto: Đorđe Đoković)

Kutija uspomena

Kutija uspomena (Foto: Đorđe Đoković)

Dekorativna kutija

Dekorativna kutija (Foto: Đorđe Đoković)

Utisak komisije, koju su činili Dušan Arsenić, Dušan Jovanović, Ksenija Stevanović, Gordana Pajić i Dragica Čanković, je da su ideje bile na solidnom nivou, a da prispeli predlozi nisu u potpunosti ispunili zahtev za suvenir grada Valjeva. Komisija smatra da je put do izbora suvenira grada Valjeva dugotrajan i da je ovo početak traženja najboljeg rešenja.

Komisija je zaključila da je javni konkurs za izbor suvenira, i drugih turističkih obeležja, najpogodnija forma za dobijanje rešenja, otuda treba da postane sastavni deo Progra rada Turističke organizacije Valjevo, kao i da fond nagrada treba da bude veći, kako bi se na konkurs prijavilo više autora. Kreativnost i maštovitost stvaralaca u produkciji suvenira naročito bi trebalo da dođe do izražaja u korišćenju simbola grada. Tragaće se za novim idejama, ali moramo nastojati da neka rešenja postanu trajno opredeljenje, zaključak je komisije za izbor suvenira Valjeva.

Nagrađeni radovi su izloženi u suvenirnici na Gradskom trgu, a u narednom periodu nagrađeni radovi biće u prodaji u suvenirnici, saopšteno je iz Turističke organizacije.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 16 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...