Počupana led rasveta na mostu na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
Počupana led rasveta na mostu na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2016, 08:06

Uništena rasveta na sva četiri mosta

č: | fb:

Ukrasnu led rasvetu na sva četiri mosta u gradu pokidali su huligani, a šteta samo na mostu na Jadru iznosi 250.000 dinara. Valjevski mostovi osvetljeni su dekorativnom rasvetom pre dva meseca, a huligani su uspeli da je unište za manje od mesec dana.

Pre dvedesetak dana četvorica obesnih mladića pokidala je rasvetu na pešačkom mostu ka zelenoj pijaci, uhvaćeni su na delu, ali ni do danas nisu procesuirana. Uništavanje led rasvete na preostala tri mosta desilo se u toku samo jedne noći kada su huligani išli od mosta do mosta i čupali rasvetu.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić

Direktor Grasdke direkcije Dragan Jeremić kaže da policija još uvek nije otkrila obesne izgrednike i najavljuje mere koje će Grad preduzeti kako bi ubuduće bili sprečeni slični vandalizimi.

“Pod hitno moramo angažovati čuvare, ne samo mostova, nego celog grada. Prvi moj zadatak u novoj vlasti biće da se pojača rad komunalne policije, da se formira redarska služba, isključivo od zaposlenih u Gradskoj upravi, i da se povećaju kazne, koje će biti definisane skupštinskom odlukom koju moramo usvojiti što pre. To je jedini način da se spreči ovakav odnos prema gradskoj i imovini svih nas”, poručuje Jeremić.

Dodaje da ono što zabrinjava više od štete jeste to što ovaj vandalizam čine ljudi koji žive u našem gradu. “Takvo ponašanje deluje deprimirajuće, jer sve ono što treba da radimo da grad izgleda lepše, sve naše ideje da sredimo parkove, mostove, trgove gube smisao zbog ovakvog huliganstva“, kaže Dragan Jeremić.

Gradska direkcija je uradila projekat da se na belom mostu kod Granda postave držači za cveće, bio bi to „cvetni most“, ali, kako kaže Jeremić, "plašimo se da to cveće odmah ne završi u Kolubari, a držači ko zna gde!“

Iz Gradske direkcije najavljuju da će u narednih sedam dana popraviti pokidanu led rasvetu na sva četiri mosta u gradu. 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 10 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...