Najava 30. Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Najava 30. Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2016, 12:10

Zorica Brunclik, Neda Ukraden i Piloti na jubilarnim Tešnjarskim

č: | fb:

Jubilarne 30. Tešnjarske večeri održaće se od 5. do 11. avgusta, a glavne zvezde valjevskog letnjeg festivala biće Zorica Brunclik, Neda Ukraden i Piloti, saopštili su organizatori.

Savet gradske manifestacije odlučio je da Zorica Brunclik koncert održi 9. avgusta, Neda Ukraden će posetioce zabavljati 11. avgusta, dok će Piloti otvoriti Tešnjarske večeri 5. avgusta. Što se tiče ostalog programa sedmodnevnog letnjeg festivala, kako nam je rečeno, „neće se razlikovati od programa prethodnih godina”, što podrazumeva izložbe, književne večeri, promocije, dečji program sa maskenbalom.

 

Program jubilarnih 30. Tešnjarskih večeri napravio je „novi” Savet Tešnjarskih večeri, čiji je predsednik načelnik jedne od dve grdske uprave Aleksandar Vujić Subotić, koji je bio na čelu Saveta i prošle godine, dok je njegov zamenik dr Vladimir Krivošejev, direktor Muzeja, zamenjen i na njegovo mesto je došla medicinska sestra Gorica Božić, odbornik u Skupštini gtrada. Umesto Dragice Čanković, doskorašnje direktorke Turističke organizacije Valjevo, član je Jelena Nikolić Lekić iz Muzeja, dok je plaćeni član Gradskog veća zadužen za kulturu Dejan Bogojević „pridodati” član Saveta Tešnjarskih večeri.

Novo valjevsko rukovodstvo je odlučilo da ovogodišnje Tešnjarske večeri, i pored toga što su jubilarne, budu skromnije i jeftinije tako da će koštati 3,5 miliona dinara. Prošle godine za valjevsku letnju manifestaciju iz budžeta bilo izdvojeno 4,3 miliona dinara, a koncerte su održali Vang Gog, Saša Matić, Tropiko bend i Milan Stanković.

 

Aktuelno