Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2016, 15:32

Uhapšeni i valjevski dileri

č: | fb:

Valjevska policija uhapsila je D.T. (1975), kod koga je pronađeno i oduzeto 1,8 kilograma  marihuane, kao i mini laboratorija, i I.L. (1986) kod koga je pronađeno i oduzeto nešto manje od četiri kilograma marihuane, saopštila je policija.

 

Dvojica valjevskih dilera su uhapšena u okviru akcije na suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala, sporovedene u više gradova na teritoriji Srbije.

Policija je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i drugim nadležnim tužilaštvima, uhapsila 123 osobe, zaplenila više od 177 kilograma marihuane i otkrila tri laboratorije za proizvodnju narkotika.

 

Tokom akcije zaplenjeno je 177,5 kilograma opojne droge marihuane, najviše u Beogradu 80 kilograma, Kragujevcu 75 i Boru oko 22 kilograma marihuane. Takođe zaplenjeno je i 620 različitih vrsta tableta.

Akcija je sprovedena u Beogradu, Pančevu, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Šapcu, Valjevu, Smederevu, Boru, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Čačku, Jagodni, Zaječaru, Pirotu, Leskovcu i Vranju.

 

Uhapšeni se terete za proizvodnju i krijumčarenju narkotika, trgovinu ljudima, krijumčarenje ljudi, posredovanje u vršenju prostitucije, silovanje, nedozvoljeneh polnih radnji, izazivanje opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, ugrožavanje sigurnosti, kao i zbog teških krađa, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, prevara u osiguranju, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja isprava i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Policijske uprave u Valjevu.

 

Policija je tokom akcije zaplenila više komada vatrenog oružja i veću sumu novca. Raspisana je potraga za osam osumnjičenih, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Aktuelno