Program u muzičkoj za predškolce (foto: Muzička škola)
Program u muzičkoj za predškolce (foto: Muzička škola)
21.09.2016, 10:08

U Muzičkoj programi za predškolce

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić", i ove godine, nastavlja realizaciju programa, koji su namenjeni predškolcima i učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola, a početak je predviđen za oktobar. Promocija muzičkog zabavišta, pripremnog razreda i muzičke radionice, održaće se u ponedeljak i sredu od 18 časova u svečanoj sali škole, saopšteno je iz Muzičke škole.

 

Muzičko zabavište već čitavu deceniju okuplja mališane uzrasta od pet i šest godina. U okviru ovog programa koji vodi prof. Tamara Milosavljević, mališani se upoznaju i razvijaju sve segmente muzičkog  obrazovanja kroz igru, pesmice, asocijacije i naravno stalne nastupe u okviru koncertnih aktivnosti škole.

 

Pripremni razred (mentor: prof. Svetlana Nenezić) namenjen je deci od sedam i osam godina starosti koja su zainteresovana za upis u muzičku školu. Ovaj program decu upoznaje sa svim onim što ih u muzičkoj školi očekuje i unapređuje nivo njihovih muzčkih sposobnosti u cilju bolje spremnosti za polaganje prijemnog ispita za osnovnu muzičku školu. 

 

Muzička radionica je program namenjen deci od šest do osam godina, koja su zainteresovana za učenje instrumenta. Početni program školovanja u okviru radionice moguće je pohađati na klaviru, violini, harmonici, flauti i gitari. Ovaj program je idealna prilika za sve mališane kod kojih je talenat već vidljiv  da se upoznaju sa izabranim instrumentom i svoju muzikalnost razvijaju po naprednijem programu.

 

Svi ovi oblici predškolskog programa valjevske muzičke škole kreirani su sa ciljem  da  od najranijeg uzrasta valjevskoj deci pruže mogućnost muzičkog obrazovanja, ali i kao izvesna “provera” za decu kojima muzička škola deluje primamljivo da upoznaju način njenog funkcionisanja i na vreme odluče da li vide sebe u njoj ili ne.

 

Predškolski program je jedan od najpopularnijih aktivnosti MŠ “Živorad Grbić” kroz koji je do sada prošlo preko 1000 dece, a najveći deo njih nastavio školovanje u osnovnoj muzičkoj školi. Promotivna aktivnost ovih programa počinje u ponedeljak u 10 časova, koncertom za predškolce valjevskih vrtića i nastavlja se do srede, 28. septembra kada zainteresovanu decu i roditelje očekuje  druga promocija programa u 18 časova u Sali škole.

Aktuelno