Kružni tok kod autobuske stanice (foto: Đorđe Đoković)
Kružni tok kod autobuske stanice (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2016, 07:58

Završen kružni tok

č: | fb:

Pre roka, za manje od mesec dana, završena je izgradnja kružnog toka na raskrsnici Hajduk Veljkove i Ulice Mirka Obradovića, u blizini autobuske stanice. Vrednost radova je 6,7 miliona dinara, a izvođač je bilo građevinsko preduzeće "Ingrap-omni".

 

Izgradnja kružnog toka počela je 28. septembra i tada je najavljeno da će radovi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, biti završeni i pre planiranog roka, najkasnije za dvadesetak dana.

Kružni tok kod autobuske stanice

Kružni tok kod autobuske stanice (Foto: Đorđe Đoković)

 

U okviru radova postavljena su razdelna ostrva i samo ostrvo u centru kružnog toka, vertikalna i horizontalna signalizacija, kao i nova  javna rasveta, dok je Vodovod uradio kompletnu rekonstrukciju vodovodne linije i zatvarača u tom delu grada. Kako je ranije najavljeno iz Gradske direkcije kružni tok na ovoj raskrsnici će regulisati bezbednije i neometano odvijanje saobraćaja. 

Kružni tok kod autobuske stanice

Kružni tok kod autobuske stanice (Foto: Đorđe Đoković)

Prvi kružni tok u Valjevu je izgrađen krajem septembra pre pet godina na raskrsnici ulica Suvoborska, Užička, Prve brazde i Kneza Mihajla, kod mosta preko reke Gradac.  

 

V.d direktora Gradske direkcije Zoran Trifunović je nedavno najavio da će Valjevo biti grad pasarela i kružnih tokova, ne precizirajući gde će biti građeni kružni tokovi i pasarele. Prema ranijim najavama kružni tok bi trebalo da se izgradi i na raskrsnici Sinđelićeve i Ulice vladike Nikolaja.

Aktuelno