Beba i Milica Krstivojević, embriolog (foto: Đorđe Đoković)
Beba i Milica Krstivojević, embriolog (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2016, 08:20

Rođena dvestota beba začeta u VTO centru

č: | fb:

Rođena je dvestota beba začeta u Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. To je jedna od dve bebe blizanaca, devojčica i dečak, koji su rođeni poslednjeg dana novembra u Sremskoj Mitrovici, a začete su pre devet meseci u Centru za vantelesnu oplodnju.

 

Pred četvrti rođendan VTO centra, 14. decembar, beleži se i ovaj mali jubilej - rođenje dvestote bebe, a prošle godine su takođe krajem novembra rođene Valjevke, bliznakinje 99. i stota beba.

 

Početkom 2017. godine očekuje se rođenje bebe u Americi, iako je majka Amerikanka udata za čoveka sa ovih prostora, prema preporukama su se opredelili za naš centar i postaće roditelji. U toku ove godine rođeno je još 14 malih Valjevaca nastalih u procesu vantelesne oplodnje, saopšteno je iz najmlađeg Centra za vantelesnu oplodnju u sistemu državne zdravstvene zaštite.

 

Već po tradiciji i ovog 14. decembra, na godišnjicu početka rada Centra za VTO Opšte bolnice u Valjevu, biće obeleženi dosadašnji uspesi u radu u okviru kampanje "Da se novi život rađa".

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 6 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...