Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
12.12.2016, 10:02

Ubedljiva pobeda naprednjaka

č: | fb:

Kandidati SNS-a ubedljivo su pobedili na juče održanim izborima za članove skupština mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva. Naprednjaci su osvojili 126 mesta u 13 mesnih zajednica od 135 izabranih članova, dok je devet mesta osvojio SPS.

 

Redovni izbori za članove Skupštine 13 mesnih zajednica u Valjevu održani su juče, a od 6.352 na izbore je izašlo 2.656 birača ili oko 42 posto upisanih birača. Najveća izlaznost je bila u MZ Mrčić, preko 73 posto, gde je SNS dobila osam, a SPS sedam mandata, dok je najmanje glasača bilo u MZ Lelić, oko 18 posto, gde je SNS osvojio svih devet mandata. Naprednjaci su najviše mandata, svih 17, osvojili u MZ Jablanica, gde je izlaznost bila oko 72 posto.

 

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da izbori u mesnim zajednicama imaju težinu s obzirom na to da se radi o neposrednim izborima, tako da birači znaju koga glasaju, a da su značajni pokazuje i dosada nezabeležena izlaznost kada su u pitanju izbori za Skupštine mesnih zajednica.

"Skupštine mesnih zajednica imaju ulogu da preuzmu brigu o svojim selima i mesnim zajednicama i sa tog aspekta, ako dodamo još i način na koji se biraju, to što je SNS od 135 mandata osvojio 126, govori da ljudi veruju u plan i program koji su ponudili kandidati SNS-a i da zajedno sa gradskom vlašću mogu to i da ostvare. Na izabranim članovima je sada veliki zadatak da u narednom mandatnom periodu opravdaju sve ono što je voljom građana iskazano na jučerašnjim izborima na kojima je bila prilično velika izlaznost", kaže Darko Glišić.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 59 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...