Čekaonica u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Čekaonica u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2016, 08:32

Nema epidemije gripa, ali ima pacijenata sa simptomima gripa

č: | fb:

U Valjevu nema epidemije gripa, ali je značajno povećan broj obolelih od respiratornih infekcija i upale sinusa, a kako nezvanično saznajemo sve je više pacijenata koji se javljaju sa simptomima gripa.

 

Potvrdu informacije da je sve više pacijenata sa simptomima gripa nismo dobili u Domu zdravlja, jer na naše pozive i pitanja već danima niko iz valjevske zdravstvene ustanove ne želi da se oglasi.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović kaže da na osnovu zvaničnih prijava bolesti koje se svakodnevno šalju u Zavod za javno zdravlje epidemije gripa nema i još uvek je nizak nivo aktivnosti virusa gripa.

 

Nezvanično saznajemo da je od prošlog četvrtka povećan broj pacijenata koji se obraća lekarima zbog povišene temperature, kašlja, curenja nosa. U hodniku Doma zdravlja već danima su nezabeležene gužve u obe smene, a kako nam je rekao jedan lakar, uprkos velikim gužvama uspevaju da pregledaju sve koji zatraže pomoć, a pacijenti tvrde da je potrebno više od dva časa da dođu na red nakon predaje knjižica. I ported toga što važi pravilo zakazivanja pregleda, ni jedan pacijent nije vraćen, kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Među pacijnetima sa kojima smo razgovarali ima i starijih, koji su ove jeseni primili sezonsku vakcinu protiv gripa. U Domu zdravlja Valjevo su vakcinisano je preko 2.200 osoba protiv sezonskog gripa, što je nadmašilo prošlogodišnji rezultat.

Aktuelno