Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.01.2017, 08:31

U novogodišnjoj noći rođene tri bebe

č: | fb:

U novogodišnjoj noći ili 1. januara rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak i to u periodu od ponoći do 8.00 časova ujutro. Majke beba su iz Beograda, Lajkovca i Valjeva.

 

Majke i bebe

Majke i bebe (Foto: Kolubarske.rs)

Kristina Nikolčević Jablanović iz Beograda, koja zdravstveno osiguranje ima u Kosovskoj Mitrovici rodila je prvu bebu u 2017. godini u Valjevskoj bolnici. Devojčica, teška 3,1 kilogram rođena je 19 minuta nakon ponoći.

Jelena Sekulić

Jelena Sekulić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Dvadeset petogodišnja Jelena Sekulić iz Valjeva rodila je 1. januara u 8.00 časova dečaka, zvaće se David. Beba je teška 4,1 kilogram, a dugačka 52 centimetra. "Presrećna sam, ovo je trenutak kada se sve zaboravi, kada se zaborave i bolovi i sve one muke pred porođaj", rekla je Jelena.

 

Dragan Simović

Dragan Simović (Foto: Kolubarske.rs)

"U porodilištu Opšte bolnice prošle godine rođeno je 1340 beba, što je 88 beba više nego 2015. godine. Raduje nas veći broj trudnica i porođaja i verujemo da će se taj trend nastaviti i ove godine i da ćemo se vratiti na broj porođaja od preko 1500", rekao je dr Dragan Simović, specijalista ginekologije i akušerstva.

On navodi da su prošle godine rođene dve krupne bebe, jedna je na svet došla prirodnim porođajem i bila je teška pet kilograma, a druga beba je rođena na carski rez i bila je teška pet kilograma i 20 grama.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 20 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...