Radnici Vidraka čiste sneg (foto: Đorđe Đoković)
Radnici Vidraka čiste sneg (foto: Đorđe Đoković)
11.01.2017, 10:15

Brezovu metlu, lopatu ili volan u ruke!

č: | fb:

Građani su dužni da čiste sneg ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, a JKP Vidrak održava trgove, mostove i ostale javne površine, propisano je gradskom Odlukom.

 

Odluka o komunalnim delatnostima i komunalnom redu o obavezi čišćenja snega i leda predviđa da se mora ukloniti sneg odmah ili najkasnije 24 sata od početka padavina. Takođe, Odlukom je predviđeno da su, ukoliko se pojave ledenice na krovovima objekata, građani dužni da obezbede to područje, da skinu ledenice koje bi mogle da padnu na javnu površinu, kako ne bi povredile nekoga ili napravile materijalnu štetu.

Radnici Vidraka čiste sneg

Radnici Vidraka čiste sneg (Foto: Đorđe Đoković)

Radnici Vidraka čiste sneg

Radnici Vidraka čiste sneg (Foto: Đorđe Đoković)

 

Načelnik komunalne inspekcije Saša Ivanović kaže da većina sugrađana poštuje gradsku Odluku i da je sneg sa trotoara u velikoj meri uklonjen bar u centralnim gradskim ulicama.

"Radnici Vidraka su od jutros na terenu i uklanjaju sneg sa javnih površina, dok građani sa čišćenjem kreću tek nakon deset časova, kada minus malo popusti ili čekaju da prestanu padavine", kaže Ivanović. Dodaje da inspektori za sada upozoravaju i dele obaveštenja, a od sutra će biti prinuđeni da pišu i prekršajne naloge onima koji ne poštuju Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu o obavezi čišćenja snega i leda.

 

Ukoliko se gradska Odluka ne poštuje, kazne su od 10.000 do 50.000 dinara za fizička, pravna lica i za odgovorna lica, dok su kazne za institucije daleko veće.

 

U Valjevu je jutros bilo minus deset stepeni, u 11.00 časova je bilo nešto toplije, minus sedam. Visina snega je 11 centimetara. Na Divčibarama minus osam stepeni i 30 centimetara snega.

 

 

Obaveštenje Gradske uprave

 

Danas je počela podela obaveštenja građanima i skupštinama stanara o njihovim obavezama čišćenja snega i leda. U ovom obaveštenju Gradska uprava podseća građane na Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu grada Valjeva, po kojoj su dužni da sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora uklone sneg i led odmah, a najkasnije u roku od 24 sata.

Radnici Vidraka čiste sneg

Radnici Vidraka čiste sneg (Foto: Đorđe Đoković)

Pešački most

Pešački most (Foto: Đorđe Đoković)

U saopštenju, Gradska uprava upozorava da nije dozvoljeno sneg sa trotoara ili pešačkih staza bacati na ulicu. Takođe se navodi da su građani dužni da uklanjaju ledenice sa krova i drugih spoljnih delova zgrade koje se graniče sa trotoarom ili ulicom.

 

Gradska uprava podseća da su predviđene kazne za one koji ne poštuju Odluku.

 

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...