Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
27.04.2017, 09:13

Dečje odeljenje ponovo otvoreno za pacijente

č: | fb:

Dečje odeljenje ponovo je otvoreno za najmlađe pacijente, nakon što je završena kompletna rekonstrukcija, saopšteno je iz Opšte bolnice.

 

Zahvaljujući Valjevcu Matiji Nastasiću, reprezentativcu i fudbaleru Nemačkog Šalkea, koji je donirao 100.000 evra, rekonstruisano je Dečje odeljenje koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo.

 

Danas ovo odeljenje, koje ima kapacitet 19 kreveta za mališane i deset postelja za pratioce, kroz koje godišnje prođe oko 1000 pacijenata, izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

 

Soba na Dečjem odeljenju

Soba na Dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

"Nakon kompletne rekonstrukcije službe Pedijatrije i prijema građevinskih radova, održana je Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija, koja je upoznata sa izvedenim radovima, i nakon usvajanja odluka, prvi mali pacijenti su primljeni na obnovljeno dečje odeljenje. Time se Pedijatrija vratila na redovni režim rada jer poseduje sve ateste za bezbedan rad sa najosetljivijom populacijom. Na odeljenju su urađeni kompletni građevinski radovi koji su podrazumevali zamenu elektroinstalacije, sređivanje podova, mokrih čvorova, nove pregradne zidove, novu stolariju. Zaposleni i ljudi dobre volje nastavljaju opremanje službe inventarom kroz aktivnosti 'Helios' fondacije, koja je osnovana u cilju unapređenja rada Pedijatrije", saopšteno je iz Opšte bolnice.

 

U saopštenju se dodaje da je v.d. direktor bolnice dr Zoran Đurić nedavno potpisao donatorski ugovor sa građevinskim preduzećem "Greda", kojim je precizirano da će u ovoj godini biti urađena termofasada na zgradi u kojoj se nalazi služba Pedijatrije, a koja je stara pola veka.

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 17 sati 41 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom 9.05.2024

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara