Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2017, 14:02

Valjevo ima 147 "vukovaca"

č: | fb:

Prijem za 147 srednjoškolaca i osnovaca đaka generacije dobitnika Vukove diplome organizovao je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je najboljim valjevskim učenicima poručio - "učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju!".

Vukovci i đaci generacije

Vukovci i đaci generacije (Foto: Đorđe Đoković)

 

Školovanje sa svim peticama završilo je 112 osnovca i 35 srednjoškolaca, koji su dobitnici Vukove nagrade. Najviše "vukovaca", među osnovcima, 22 ima OŠ "Milovan Glišić", dok među srednjoškolcima sa svim peticama najviše je učenika 13 u Medicinskoj školi.

 

"Ovde su oni koji su imali snage, volje i ambicije da imaju sve petice. Biti vukovac ne znači samo biti odličan đak i imati sve petice iz svih predmeta, nego znači da ste naučili da učite, da ste odvojili bitno od nebitnog, da ste savladali i one delove gradiva za koje neki možda smatraju da nisu važni, a vi ste upravo ti koji ste pokazali da svojim znanjem i radom jeste najbolji u svojoj generaciji. One koji krenu na fakultet čeka mnogo veći i ozbiljniji rad, ali svakako najlepši period života je upravo pred vama", rekao je gradonačelnik najboljim učenicima Valjeva.

Gradonačelnik na prijemu za vukovce

Gradonačelnik na prijemu za vukovce (Foto: Đorđe Đoković)

Slobodan Gvozdenović je čestitao i knjige uručio samo učenicima Prve osnovne škole, nakon čega se povukao sa bine i seo u prvi red Centra za kulturu, pa su umesto njega najboljim učenicima čestitali i uručili nagrade njegovi pomoćnici Miroslav Pimić, Saša Simić i Nikola Radojičić. 

Pomoćnici uručuju knjige vukovcima

Pomoćnici uručuju knjige vukovcima (Foto: Đorđe Đoković)


2017. godina "rekorder" po "vukovcima"

 

U odnosu na prethodnih nekoliko, ove godine ima najviše "vukovaca" u valjevskim osnovnim i srednjim školama. Dobitnika Vukove nagrade 2009. godine je bilo 114, 2011. godine bilo ih je 116, 2013. među valjevskim osnovcima i srednjoškolcima je bilo 99 "vukovaca", pre tri godine je bilo 95 dobitnika, 2015. je bilo 111 đaka sa Vukovom diplomom, dok je prošle godine 128 osnovaca i srednjoškolaca završilo školovanje sa svim peticama.

Aktuelno