Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2017, 15:14

Povećan broj poziva Hitnoj pomoći

č: | fb:

U 16 časova temperatura u Valjevu bila je 35 stepeni. Jutros u osam časova izmereno je 30 stepeni, a ukoliko se uzme u obzir i tropska noć ne čudi da je povećan broj intervencija u Hitnoj pomoći.

 

Za osam časova, tačnije od sedam do 15 časova ekipe su imale ukupno 24 intervencije, od toga je bilo 13 kućnih poseta, dok je 11 pacijenata pomoć zatražilo u ambulanti, što je kako kaže dr Gordana Radović značajno povećan broj u odnosu na prosečne dane. 

"Za pomoć su se u najvećem broju slučajeva obraćali stariji sugrađani i hronični bolesnici. Bilo je i nekoliko poziva zbog ujeda insekata, posebno pčela i stršljena", kaže dr Radović.

 

Savet pre svega hroničarima, ali i starijim osobama, da ne izlaze po vrućini, bez preke potrebe, da jedu lakšu hranu, da uz sebe imaju flašicu vode i da u klimatizovanim prostorijama temperatura bude niža za desetak stepeni u odnosu na spoljnu temperaturu. 

 

Današnja temperatura nije ovogodišnji rekord, kažu u valjevskoj meteorološkoj stanici. I u nedleju, 25. juna izmereno je 35 stepeni.

Aktuelno