Rukovodstvo bolnice i darodavac aparata (foto: Kolubarske.rs)
Rukovodstvo bolnice i darodavac aparata (foto: Kolubarske.rs)
18.08.2017, 12:00

Iz Osečine poklon za bolnicu vredan 4,5 hiljade evra

č: | fb:

Opština Osečina i tri firne iz te varoši, "Krušik plastika", "Vožd" i "Dal", poklonili su Opštoj bolnici Valjevo četiri savremena aparata za službu fizikalne medicine i rehabilitacije vredna 4,5 hiljade evra.

 

Predsednik Osečine Dragan Aleksić kaže da ni jednog trenutka nije imao dilemu kada su mu se za pomoć obratili direktor Opšte bolnice Valjevo i načelnica službe za fizikalnu medicnu, koji su mu rekli da toj službi nedostaje oprema.

 

- Organizovali smo se, Opština i tri firme, i kupili ova četiri aparata. Raduje nas to što ćemo ovim našim skromnim doprinosom unaprediti zdravstvene usluge u valjevskoj bolnici. Osečina ima svoj Diom zdravlja za primarnu zdravstvenu zaštitu, ali za bolničko lečenje dolazimo u Valjevo. Nema sobe u bolnici u kojoj nije bar jedan pacijent iz Osečine - rekao je predsednik Osečine i podsetio da ovo nije prvi poklon valjevskoj bolnici koji stiže iz Osečine - "Podgorina fruht" je nedavno pokolonila inkubator.

Dragan Aleksić i Olgica Ranković

Dragan Aleksić i Olgica Ranković (Foto: Kolubarske.rs)


Načelnica službe dr Olgica Ranković, uz zahvalnost darodavcima, kaže da su aparati vredni i važni za službu fizikalne medicine i rehabilitacije, posebno za pacijente.

 

- Svakog radnog dana u obe smene na nekoj od elektro, ultrazvučne i magnetne terapija bude od 150 do 200 pacijenata. To je veliki broj usluga, otuda su ovi aparati za elektro terapije dragoceni jer će pacijenti manje čekati na terapiju, a sa novim aparatima dobiće kvalitetniju uslugu – rekla je dr Ranković.


Ona je podsetila da služba fizikalne medicine i rehabilitacije ima dugu tradiciju u Valjevskoj bolnici. "Svojevremeno, kada je Centar za rehabilitaciju napravljen, bio je opremnljen savremenim aparatima, vremenom su obnavljani, ali s obzirom na prethodne teška vremena, tempo obnove aparata nije bio zadovoljavajući. Tako da su ova četiri aparata veoma dragocena", ponovila je načelnica.

 

Aparati za elektro terapiju

Aparati za elektro terapiju (Foto: Kolubarske.rs)

S obzirom na to da je ovo treća konferencija za novinare organizovana u Opštoj bolnici Valjevo u poslednjih nekoliko meseci na kojoj se priča o poklonima pojedinaca i kompanija Opštoj bolnici, novinari su pitali direktora čime bolnica može još da se pohvali osim donacijama, i šta rukovodstvo čini da obezbedi novac za aparate ili samo čeka dragocene poklone? 

 

V. d. direktora dr Zoran Đurić je podsetio da je Ministarstvo zdravlja finansiralo kupovinu skenera, a nedavno je opredelilo i tri miliona dinara za sanaciju kupatila u starom delu bolnice.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 55 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...