Skupština Grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština Grada (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2017, 07:08

Stari direktori ili novi konkursi?

č: | fb:

Komisija za izbor direktora javnih preduzeća dostavila je Gradskom veću listu kandidata za direktore u tri javna preduzeća (Toplana, Vodovod i Vidrak) na čijem čelu su još uvek v. d. direktora, iako im je mandat istekao 22. jula. 

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Gradsko veće će Skupštini grada predložiti kandidate za direktora Toplane i Vodovoda, dok se predlog za direktora Vidraka neće naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

 

Naime, za Gradsko veće neće biti sporan izbor Zorana Stepanovića, aktuelnog v. d. direktora Toplane, koji je jedini konkurisao za to mesto. Neće biti sporan ni izbor Đorđa Milanovića, aktuelnog v. d. direktora Vodovoda, uz koga se na konkurs javila i Branka Tomić, dugogodišnja šefica pravne službe tog preduzeća, koja je smenjena pre dve godine.

 

Gradsko veće, kako navodi naš izvor, Skupštini grada neće predložiti Slađanu Marković, aktuelnu v. d. direktora Vidraka, ali ni drugog kandidata Lazara Lazića, dugogodišnjeg šefa pravne službe, koji je smenjen sa tog mesta po dolasku Markovićeve na čelo "Vidraka".

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sekretar Skuštine grada Đorđe Pavlović ne potvrđuje nezvanična saznanja Kolubarskih.rs, nego navodi da je Komisija završila svoj deo posla i da je rang listu kandidata predala Gradskom veću, koje će predloge za direktore javnih preduzeća dostaviti Skupštini grada.

 

- Razlika, nakon bodovanja, između kandidata je neznatna. Maksimalan broj je tri, jedan kandidat ima 2,85 a drugi 2,75 bodova, tako su razlike minimalne - kaže Pavlović.

 

Na pitanje da li postoji mogućnost da Gradsko veće ne predloži ni jednog kandidata i da poništi konkurs, Pavlović objašnjava da se u ovoj fazi konkurs ne može poništiti. Dodaje da Gradsko veće može da ne predloži nikoga, i u tom slučaju mora dati neko rešenje, poput predloga da se imenuju v. d. direktora u tim javnim preduzećima.

 

V. d. direktora Vidraka na službenom putu bez dozvole Nadzornog odbora?!

 

Kako Kolubarske.rs saznaju, v. d. direktora u "tehničkom mandatu" Vidraka Slađana Marković ove nedelje je boravila na službenom putu u Beču. Za razliku od seminara u Istanbulu, na koji je putovala u maju, za put u Beč Markovićeva nije imala saglasnost Nadzornog odbora, bez koje direktor javnog preduzeća ne može službeno putovati.

 

Kako navodi naš izvor, predsednik NO Vidraka je odbio da potpiše odluku o službenom putovanju Slađani Marković zbog toga što je ona v. d. direktora i to u "tehničkom mandatu".

 

V. d. direktora Slađana Marković na pitanje Kolubarskih.rs da li je tačno da je bila na službenom putu u Beču bez odluke Nadzornog odbora kaže: "Bila sam tri dana na odmoru". Ona nije želela da odgovori na pitanje da li je možda bila tri dana na odmoru u Beču, uz kratku poruku: "Ništa ne brini!". (?)

 

Sekretar Skupštine grada Đorđe Pavlović je objašnjavajući, pre mesec i po dana, dužnosti i obaveze v. d. direktora kojima je mandat istekao rekao da će oni biti u "tehničkom mandatu" i da mogu preduzimati samo poslove koji su iz nekog tekućeg poslovanja preduzeća, poput isplate zarada, realizacije već ugovorenih poslova.

- Nikakva nova prava i obaveze ti direktori u "tehničkom mandatu" ne mogu da preduzimaju. Dakle, rade samo osnovno dok se ne prevaziđe taj period, tačnije do imenovanja direktora u skladu sa konkursom", objasnio je Đorđe Pavlović.

 

Gradsko veće sledeće nedelje, Skupština grada do kraja meseca

 

Prema nezvaničnim informacijama sednica Gradskog veća na kojoj će biti razmatrana lista kandidata za direktore tri javna preduzeća biće održana sledeće nedelje, najverovatnije u sredu 20. septembra, dok će sednica Skupštine grada, na kojoj će biti imenovani direktori, biti održana do 29. septembra.

 

Ubrzo posle te septembarske sednice Skupštine grada, do sredine oktobra biće održana još jedna na kojoj će se naći predlog drugog rebalansa budžeta Valjeva za 2017. godinu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 35 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...