Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2018, 13:09

Jedno mesto, a dve proslave Srpske nove godine?!

č: | fb:

U Valjevu će u subotu uveče biti organizovana na jednom mestu u isto vreme, ali sa različitim izvođačima, dva dočeka Srpske nove godine!?

 

Gradski odbor SRS-a organizovaće doček Srpske nove godine na Gradskom trgu uz trubače, kuvano vino i dobru zabavu, najavila je na konferenciji za novinare Željka Milićević v. d. predsednika valjevskih radikala.

 

I to ne bi bilo ništa neobično da na istom mestu u isto vreme doček Srpske nove godine nije najavio i Grad, koji sugrađanima poklanja koncert Šabana Šaulića.

 

Grad je već danima oblepljen plakatima koji najavljuju doček i koncert Šabana Šaulića, a sa velikog bilborda ispred zgrade Grada, sugrađanima gradsko rukovodstvo šalje poruku – Kao nekada doček Srpske nove godine!

 

Na novinarsko pitanje kako planiraju da organizuju doček Srpske nove godine na Gradskom trgu kada je već najavljena gradska proslava i koncert Šabana Šaulića, Željka Milićević kaže da su radikali policiji prvi prijavili skup na Gradskom trgu i da im je tada rečeno da dva skupa ne mogu biti organizovana na istom mestu u isto vreme

 

- Pre nas nije bilo prijava za skup. Pitala sam u Policijskoj upravi da li je moguće da neko posle nas prijavi skup i da ima prioritet, odgovoreno mi je da to nije moguće – rekla je Željka Milićević, pokazujući prijavu skupa koja je u Policijskoj upravi zavedena 5. januara.

Željka Milićević

Željka Milićević (Foto: Kolubarske.rs)

 

Željka Milićević je naglasila da valjevski radikali organizuju doček Srpske nove godine na Gradskom trgu poštujući tradiciju.

 

- Srpska nova godina je nastala kao znak otpora pokušajima da se zatre srpski identitet, a SRS je stranka koja nikada nije odstupila od nacionalne svesti i tradicije. Baš zbog toga, poštovanja tradicije SRS organizuje doček na Gradskom trgu onako kako se to nekada radilo uz trubače, "šumadijski čaj" i otvorenog srca – rekla je predsednica valjevskih radikala.

 

Dodala je da SRS, za razliku od gradske vlasti, želi da Srpsku novu godinu dočeka "sa svojima i u svojoj avliji".

 

- Privatne žurke tipa dočekivanja belosvetske Nove godine koje čitav grad izmeste na drugu lokaciju – višu kotu, što bi verovatno trebalo da znači viši nivo važnosti, su najblaže rečeno degutantne. Bilo je očekivano i da sada Pravoslavnu novu godinu Grad organizuje ili na Zlatiboru ili na Kopaoniku, pa da onda u zgradi Grada organizuju jednu izložbu "selfija" sa tih destinacija, i da obični građani mogu da zamilsle da su i oni bili na planinama, koncertima i skijanjima - rekla je Željka Milićević i pozvala sugrađane da dođu na Gradski trg u subotu i da se pridruže slavlju, bez obzira na stranačku ili bilo kakvu drugu opredeljenost.

 

Slavlje u organizaciji Srpske radikalne stranke sa trubačima i uz "šumadijski čaj" počinje u 21 čas na Gradskom trgu, dok slavlje u organizaciji Grada sa Šabanom Šaulićem počinje u 22 časa na Gradskom trgu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 40 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...