Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2018, 08:18

Ograničene posete u Valjevskoj bolnici

č: | fb:

Od danas su ograničene posete bolesnicima na svim odeljenjima Opšte bolnice Valjevo zbog pojave gripa tipa B, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje u Valjevu potvrdio je da je na teritoriji Kolubarskog okruga nekoliko osoba obolelo od gripa tipa B, kao i više obolelih od respiratornih bolesti sličnih gripu.  

 

Zbog toga je v.d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić doneo odluku o ograničenju poseta, koje mogu trajati maksimalno 30 minuta, do dve osobe po bolesniku, dok posete nisu dozvoljene deci do 15 godina starosti.

 

Iz Opšte bolnice u Valjevu mole građane sa simptomima sličnim gripu (povišena temperatura, curenje iz nosa, bolovi u mišićima, stomačne tegobe) da ne dolaze u posete pacijentima koji su na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Za vreme trajanja ograničenja poseta bolesnicima, biće pojačane sanitarno-higijenske mere i nadzor medicinskog osoblja nad posetiocima, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 48 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...