Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2018, 10:23

Poznati kandidati za godišnju nagradu Valjeva

č: | fb:

Godišnja nagrada Grada Valjeva, koja se dodeljuje 20. marta na Dan grada, ove godine neće biti dodeljena za tri od 14 oblasti, jer za dostignuća u nauci, urbanizmu i arhitekturi, i zaštiti životne sredine nije stigao nijedan predlog.
 

Od prispelih predloga, a za pojedine oblasti bilo je čak i do osam predloga, gradska komisija je odlučikla da za postignute rezultate u privredi godišnju nagradu Valjeva dobije GP Greda, u poljoprivredi se istakao Dejan Dobrivojeević, dok je za oblast obrazovanje predložena Ana Savković.

 

Aleksa Mirković je predložen za nagradu u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, za zdravstvo je predložen dr Miša Ilić, za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada Vesna Lazić, dok je za oblast umetnost i kultura predložen Veseljko Belušević.

 

Komisija je predložila da godišnja nagrada za oblast informisanja pripadne Radovanu Lazareviću, za očuvanje i negovanje tradicije predložen je Dragan Živanović, za sport Đukan Đukanović.

 

Gradska komisija je predložila da specijalne nagrade za životno delo dobiju protođakon Ljubomir Ranković i Ostoja Prodanović.

 

O ovim predlozima izjašnjavaće se odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana 16. marta, dok će nagrade biti uručene 20. marta na svečanoj akademiji povodom Dana grada.
 

Istog dana naš proslavljeni fudbaler Matija Nastasić, koji je donirao 100.000 evra za obnovu dečjeg odeljenja Opšte bolnice, biće proglašen počasninim građaninom Valjeva.

 

Ni prošle godine nisu dodeljene nagrade za sve oblasti, za razliku od ove godine kada nisu prispeli predlozi, prošle godione je gradska komisija smatrala da niko nije ostvario uspeh ili postigao značajan rezultat da bi zavredeo nagradu koja se dodeljuje na Dan grada. Lane nisu dodeljene nagrade za četiri oblasti, i to za arhitekturu, novinarstvo, humanost, i zaštitu životne sredine.

Aktuelno