Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2018, 12:02

Krivične prijave zbog prodaje zaraženih kobasica

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica preduzeća "Indmes" doo Valjevo, odgovornog lica preduzeća "Golub 014" doo Valjevo i odgovornog lica preduzeća "Veldesign" doo Beograd u kojem je kao Radna jedinica poslovala prodavnica "Zlatne ruke" Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave, neovlašćeno bavljenje određenom i proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

 

Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičena lica preduzeća "Indmes" i "Golub 014" se terete da su tokom 2016. godine sačinili falsifikovane deklaracije o proizvođaču i račune, bez saglasnosti nadležnog državnog organa i bez izvršenog pregleda od strane ovlašćenog veterinara, proizveli i stavili u promet više kilograma dimljene roštiljske kobasice, koju su prodali preduzeću "Veldesign". Navedeno preduzeće je prodavalo zaražene proizvode, čijim konzumiranjem je od trihineloze obolelo 10 osoba.

 

Sačinjenu dokumentaciju osumnjičeni nisu evidentirali u poslovnim knjigama. Korišćena je kasnije prilikom kontrole od strane nadležnih inspekcijskih službi kako bi lažno prikazali da su poslovali u skladu sa propisima i kako bi naknadno prikrili svoju odgovornost za stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 36 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...