Registracija Prijava preko FB
Blokada duplih traka kod obilaznice (foto: Đorđe Đoković)
Blokada duplih traka kod obilaznice (foto: Đorđe Đoković)
11.06.2018, 18:10

Blokada "duplih traka" kod obilaznice

č: | fb:

Vozači u Valjevu su danas blokirali saobraćaj na sat vremena u znak protesta zbog visokih cena goriva. Ovaj put vozila su zaustavljena oko 17 časova u Ulici Vladike Nikolaja ili "duplim trakama" u oba smera na raskrsnici prema obilaznici.

Blokada duplih traka kod obilaznice

Blokada duplih traka kod obilaznice (Foto: Đorđe Đoković)

Blokada duplih traka kod obilaznice

Blokada duplih traka kod obilaznice (Foto: Đorđe Đoković)

 

Blokada duplih traka kod obilaznice

Blokada duplih traka kod obilaznice (Foto: Đorđe Đoković)

Za razliku od petka, kada je saobraćaj bio blokiran na četiri lokacije - kod mosta na Jadru, mosta kod NIS-ove pumpe, mosta kod novog Hrama i obilaznice i blokada trajala oko 45 minuta, danas su vozila zaustavljena jedan čas na jednoj lokaciji.

 

Kako prenosi reporter Kolubarskih.rs na blokadi je bila policija, propuštena su kola hitne pomoći, vozači u koloni nisu bili nervozni, niti su negodovali. Policajac je pisao nešto, najverovatnije podatke vlasnika vozila koje je "zbog kvara" zaustavljeno na "duplim trakama", prenosi naš reporter. 

Blokada duplih traka kod obilaznice

Blokada duplih traka kod obilaznice (Foto: Đorđe Đoković)

Blokada duplih traka kod obilaznice

Blokada duplih traka kod obilaznice (Foto: Đorđe Đoković)

Propuštena hitna pomoć

Propuštena hitna pomoć (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ministar policije poručio: "Niko sa ulice neće diktirati kako će se Vlada ponašati"

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Vlada Srbije uvek spremna da razgovara o svim temama sa svima, ali ne pod pritiskom sa ulice.

 

"Niko sa ulice neće diktirati kako će se Vlada ponašati. Uvek želimo da razgovaramo o svim temama. Ali, nikada ulica neće diktirati kako da se Vlada ponaša", kazao je Stefanović novinarima u Palati Srbija povodom protesta vozača nezadovoljnih cenom goriva u Srbiji, prenosi N1.

 

On je rekao da spontana okupljanja nemaju organizatora i predstavljaju neposrednu reakciju na događaj, te se prema njegovim rečima, ne mogu održavati danima.

 

"Ljudi moraju da budu svesni da čine prekršaj Zakona o javnom okupljanju", kazao je Stefanović i dodao da vozači koji parkiraju vozila na ulici čine prekršaj, kao i oni koji to čine na autoputu.

On je rekao da će se tamo gde bude zakonskih prekršaja pisati prekršajne kazne.

 

Tri zahteva vozača

 

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

 

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akcizu koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

 

Zahtev je i da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 23 sati 2 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 18 sati 57 minuta

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....