Dobitnici priznanja Kapetan Miša Anastasijević (foto: Željko Maksić)
Dobitnici priznanja Kapetan Miša Anastasijević (foto: Željko Maksić)
29.06.2018, 14:07

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević"

č: | fb:

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" uručeno je danas u Valjevu preduzećima i pojedincima za doprinos razvoju Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kao i Srbije u celini.

 

Među 19 dobitnika je opština Mionica kao najperspektivnija lokalna samouprava u regionu. Priznanje je uručeno prvom čoveku Mionice Bobanu Jankoviću. Nagrađen je Mladen Petković, direktor HK "Krušik" kao najbolji privrednik u regionu i Aleksandar Blažić, direktor preduzeća "Blist" Valjevo, za poslovnost i tržišnu pozicioniranost.

 

Od kompanija i ustanova iz Valjeva priznanje "Kapetan Miša Anastasijević” je dodelejno građevinskom preduzeću "Kej" za poslovnu viziju i izuzetne domete u građevinarstvu, "Europrom" je priznanje dobio za kvalitet usluga, "ABC TEST" za najbolje usluge u Regionu i Muzička škola "Živorad Grbić" za afirmaciju  muzičkog stvaralaštva u Regionu. 

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" je dobilo preduzeće "Stočar LSB" iz Uba za najbolji agrar u Regionu.

Dobitnici priznanja Kapetan Miša Anastasijević

Dobitnici priznanja Kapetan Miša Anastasijević (Foto: Željko Maksić)

Među ovogodišnjim dobitnicima su "Zorka Keramika" Šabac za kreativnost i međunarodne tehnologije i standard, Zorica Popović direktor "Eliksir Group" Šabac kao naj žena u biznisu Regiona, Naučni institut za veterinarstvo Srbije za doprinos razvoju veterinarske medicine u funkciji poljoprivrede i zdravlja ljudi i životinja, dr Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije za unapređenje obrazovnog sistema u Srbiji, pukovnik prof. dr Đoko Maksić, načelnik Klinike za nefrologiju na VMA Beograd za visoke domete u oblasti nefrologije, akademik dr Teodor Simeunović, potpredsednik Evropske akademije nauka za uspešan obrazovni rad studenata u oblasti agroekonomije, za razvoj akademije i primenu nauke u praksi.

 

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dobili su i šabačka firma "Comex", kao izvanredan primer porodičnog preduzetništva, "Agro–Baneks" Koceljeva za izuzetne proizvodne rezultate u oblasti agrara, Velimir Milošević, novinar, društveni i javni radnik za životno delo, Jasmina Senić-Varga, slikarka i umetnnica iz Šapca za doprinos razvoju umetničkog duboreza i Zoran Ostojić iz Bogatića za dugogodišnji istrajan rad na prosperitetu opštine Bogatić i Regiona.

 

Nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" je godišnja nagrada koja se dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama za sve regione u Srbiji. To svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje se u okviru projekta "Put ka vrhu", koji je nastao pre 18 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Pored Srbije, projekat se od 2016.godine provodi i u Republici Srpskoj, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i Media Invent, uz pomoć Privredne komore Vojvodine i regionalnih privrednih komora, dok je TV Novi Sad medijski pokrovitelj.

 

Domaćin ovogodišnje svečanosti dodele priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" bila je valjevska Poljoprivredna škola, za koju je danas rečeno da je među najboljim srednjim školama u Srbiji i koja je takođe pre nekoliko godina bila među dobitnicima priznanja "Kapetan Miša Anastasijević".

 

 

 

Aktuelno