Ljubomir Bradić na protestu boraca (foto: Đorđe Đoković)
Ljubomir Bradić na protestu boraca (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2019, 16:33

Borci traže ostavku gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića

č: | fb:

Ostavka gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS, bila je osnovni zahtev na današnjem protestu u organizaciji Udruženja boraca rata od 1990. godine, koji je održan na Gradskom trgu.

 

Učesnici ratova devedesetih su pred zgradom Gradske uprave, koja se nalazi u neposrednoj blizini Trga, prozivali gradonačelnika Valjeva upućujući kritike na njegov račun i tražeći njegovu ostavku.

 

Osim ostavke Slobodana Gvozdenovića, borci traže donošenje Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, redovnu isplatu ratnih dnevnica, isplate po tužbama za diskriminaciju boraca i to ne samo za učesnike rata 1999, već i sve one koji su učestvovali u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije. Traže i opstanak rada Udruženja, kao i da se obezbede sredstva za lečenje nekadašnjih rezervista, članova porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida, određeni broj radnih mesta za učesnike ratova, prestanak partijskog zapošljavanja...

 

Protestna šetnja

Protestna šetnja (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon protestnog skupa na Gradskom trgu borci su se uputili u šetnju glavnom Karađorđevom ulicom do Hajduk Veljkove ulice i nazad do Gradskog trga gde se predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Ljubomir Bradić obratio novinarima.

Bradić se obraća novinarima

Bradić se obraća novinarima (Foto: Đorđe Đoković)

Tada je došlo do incidenta i verbalnog sukoba, pošto je Bradić zahtevao od jednog lica da ga ne snima mobilnim telefonom. Reagovali su i borci koji su tražili da prekine snimanje, međutim lice se na to nije obaziralo nego je nastavilo da snima.

 

Borci su pokušali da mu oduzmu telefon, a veći incident je sprečila policija koja je okružila lice koje je snimalo, rekavši mu da prestane, na šta je on odgovrio da ima pravo i da je on novinar Radio Valjeva.  

Bradić i lice koje snima

Bradić i lice koje snima (Foto: Đorđe Đoković)

Lice snima protestni skup

Lice snima protestni skup (Foto: Đorđe Đoković)

Lice snima protestni skup

Lice snima protestni skup (Foto: Đorđe Đoković)

U trenutku incidenta na Gradskom trgu se pojavila i direktor valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić, kadar gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića (SNS), a ubrzo je pod intervencijom stigla i Hitna pomoć i odvezla lice koje se predstavilo kao novinar Radio Valjeva.

 

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko boraca privedeno je u Policijsku upravu.

Aktuelno