Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
03.11.2022, 07:55

Malom čoveku mnogo znači i kad je delić velikog...

č: | fb:

Našim nadri-opozicionarima, čini se da je dovoljno "istaći firmu" (proglasiti osnivanje stranke), i čekati uspeh na izborima. Biračima umesto manje-više opširne ideologije ili kraćeg ali upečatljivog programa, ponuditi sebe! U najboljem slučaju malo više istog što s pravom nudi vlast, i malo manje onog što čini, a ne bi trebalo. I posle neuspeha se čuditi kako je to moguće, kriviti sve i svašta. Čak pričati kako ih je "narod razočarao!".

 

Uzaludno je i do iznemoglosti nabrajati propuste i pogreške, kao i neostvarene planove vlasti! U Skupštini trijumfalno isticati kako opozicija vidi kako vlast pokušava da povećanim brojem ministarstava "namiri" svoje, i kako to vide i gledaoci TV prenosa. Možda i vide, ali šta sa duboko ukorenjenim uverenjem, koje prethodna vlast, a delom sadašnja opozicija, nije mnogo poljuljala: tamo gde je vlast, nalaze se i mast, slast i čast? Tako da ako je i crkva, navodno sva okrenuta "carstvu nebeskom", uvek uz vlast ("Jer nema vlasti, a da nije od Boga!"), što ne bi bio i "običan čovek"? Tako da opredeljenje za članstvo u strankama vlasti odnosno uredno glasanje za njih, a ne za opoziciju (ima li prava da se koristi jednina?), ima i druge razloge, a ne samo "medijski mrak" i "nameštaljke".

 

Pogledajmo jedan, od više njih!

 

Ne tako davno, uspešno se pozivalo da ne budeš "mali" kao samo "jedan", nego veći kao "jedan od pet miliona!". Ali političari koji moraju da vide dalje od "običnog birača“"(a ubeđeni su da vide), treba da znaju kako si veći, kao "jedan od 700 hiljada!" (članova SNS). Tim pre što za razliku od prethodnog, koje je obećavalo maglovite promene društva u neodređenoj budućnosti, ovo nudi promenu ličnog stanja. Sasvim konkretnu kakvo je zaposlenje! Nekakvo, ali sada ili u bliskoj budućnosti...

 

U vodenici se nužno ponavlja, izgovoreno! Zato u ovoj našoj, po ko zna koji put: setimo se ovdašnjeg seljaka koji je tadašnjem "kralju trgova", lepo rekao: "Glasaću za tebe, kad budeš vlast!".

Blogovi