Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
18.01.2023, 07:53

Obećanje, ludom radovanje...

č: | fb:

Na konkurs za direktora u Medicinskoj škloli javila su se dva kandidata. Po proceduri, prvo je odlučivalo Nastavničko veće, i rezultat je bio 78 prema 7. Zatim je na Školskom odboru bilo 6 prema 3, u korist istog. A onda je 4. januara, nadležni ministar prosvete istog smenio sa funkcije direktora, i za vršioca dužnosti postavio drugog učesnika na konkursu.

 

Neobično, pa i suprotno tvrdoglavim činjenicama i običajima? Donekle i jeste, aktuelnom direktoru mandat je trebao da traje do februara. Ne sledeće, nego upravo ove godine! Neobično je i to što se njegov protivkandidat nije povukao posle više nego vidljive činjenice, da ga ni Veće ni Odbor, neće! Konačno i najneobičnije, zar njega zbog toga, ali i stranke u sporu, postaviti za vršioca dužnosti? Neće li time na budućem konkursu, svaki njegov protivkandidat biti doveden u neravnopravan položaj?

 

Na šta se zbog objavljivanja rezultata glasanja na fejsbuk stranici Škole žalio on, a ministar uvažio? A onda sledi ono što nije neobično, jer je u skladu sa kod nas uobičajenim. Kakav je to ministar, ako zarezuje brojke i običaje? Uključujući i običaj poštovanja običaja pa i logike, "školske" i pravne, da "verovatni prekršaj" nije što i "prekršaj". Dovoljno je to što poštuje svoje inspekcije, nalažući im da prekovremeno posećuju i češljaju tu Školu...

 

Ništa ni novo, kao samo još jedno i ispoljavanje, kod nas uobičajene "političke pozadine". I brza potvrda uobičajenog neverovanja pisca ovih redova u obećavanja i zaklinjanja "šefa svih šefova", u okretanje novog lista i prekidanje sa uobičajenim. Verovatno se već setili njegovih skorašnjih "Norvežana", kao čarobnog štapića! Zar verovati da će biti korišćen u mnogo složenijim situacijama i u kojima su prisutni i mnogo važniji "igrači", kad nalik na njega ili samo poštovanja brojki i običaja, nije bilo ni u slučaju jedne ovdašnje škole?

Blogovi