Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
25.06.2021, 09:13

Da li je kompromis da Vučić mete Kurtija za Prvog potpredsednika SNS-a

č: | fb:

Ko kaže da Vučić gospodin, i predsednik, ne drži obećanja, obeć'o dođe u Narodnu Skupštinu, da govori dokle se stiglo u dijalogu sa Albancima, i doš'o. Nije morao ništa da kaže, i dobio bi aplauze, ali on je došao, ništa nije rekao, i dobio salve aplauza od bašibozluka koji se predstavljaju kao narodni poslanici.

 

Vučić se pojavio tačno u podne, i na Prvom programu RTS-a. I reko: Poštovani predsedniče, uvaženi poslanici, braćo i sestre sa KiM, danas pred nama nije lak zadatak...

 

I rek'o koliko ima Albanaca, a koliko Srba, na Kosovu, i da država daje Srbima 500 miliona evra godišnje... Da izgrađeno 1767 stambenih jedinica, 17 novih zgrada, otvoreni bazeni, hoteli, urađene škole, panoramska stepeništa, svi nezaposleni dobili 200 evra, svi dobili vakcine, uređene nadstrešice u crkvama, podrumi, pomoćne zgrade, ogradni zidovi... svako novorođeno dete dobija 10 000 dinara....

 

A što se tiče dijaloga, on je transparentan koliko može da bude, sve piše na sajtu Komesarijata za Kosovo, ali Albance ne interesuje ono što je potpisano, oni jedino pitaju: Kada ćete da priznate Kosovo, i on im je smireno, najsmirenije, ta on je to odbio u Beloj kući, odgovorio, Nikada! Situacija je mnogo teška, i zato je kompromis ono za čim treba da tragamo. Ponovio je da je kompromisno rešenje jedino moguće, i upitao, šta je to, i odgovorio, ne znam! Zasluženi aplauzi su se sustizali, a on je nastavio da je najveći problem kako doći do kompromisnog rešenja, jer ga Albanci ne žele.

 

Onda je prešao na natalitet, to naš najveći problem, jer nama su potrebni rad, i podrška našem radu... Onda reko da će privede kraju, zadovoljan je opozicijom koja nije opozicija svojoj državi, a naša ponuda Albancima jeste, razgovori i razgovori, sve do kompromisnog rešenja. Tako, što se tiče dijaloga, mi smo spremni za dijalog! Kome treba, poručio je, molim sve da ne teraju Srbiju ono što ne može, pomozite nam da uradimo ono što možemo!

 

Na kraju da se kaže da je nemoguće da Vučić ne zna šta je to, po njemu, kompromisno rešenje. Mora da krije neku kartu u rukavu. Ostaje samo da nagađamo, možna je kompromis da Albanci pređu u SNS, i da se Kurti mete za Prvog potpredsednika Prvog predsenika partije i države. Tako bi Vučić, pored Srpske, dobio i Albansku listu, i stvar bi bila rešena. Ostaje samo da se, u dijalogu, Albancima objasni da bi tako imali najveći rast, i da niko više od Srbije nije uradio u vladavini prava!!!

Blogovi