Sveće (foto: Đorđe Đoković)
Sveće (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2018, 11:43

"Ćirilični potpis ubistva Olivera Ivanovića"?

č: | fb:

U Kosovskoj Mitrovici, sa leđa, je ubijen lider kosovskih Srba Oliver Ivanović. Čovek na ovu vest može samo da zaćuti. Pre koji mesec Ivanović je izjavio da se ljudi u Mitrovici ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca, koji se voze u džipovima bez tablica...


Kažu da se Oliver nikoga nije bojao, na poslednje izbore na Severu Kosova je izašao samostalno, sa svojom listom Građanska inicijativa – Srbija, demokratija, pravda. Zbog toga je satanizovan, i na Kosovu, i u Srbiji. Po ubistvu Ivanovića, oni koji su ga proglašavali za izdajnika, takoreći crtali metu na čelu, postali su, biva, najucveljeniji, čak su, eto, dali da se sahrani u Aleji velikana. 


Po ubistvu se promptno i direktno javio predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da je to teroristički čin, da će Srbija sve učiniti da ubica, ili ubice, budu pronađene... I rekao je još toga, u svom maniru. I taj čin je iskoristio za svađu sa novinarima i obračun sa opozicijom. Akademik Dušan Teodorović mu je poručio: Gospodine Vučiću, duboko se stidim što predsednik naše zemlje, čak i u trenucima velike tuge, pokazuje da je bahat, nevaspitan, prost, samoreklamer i siledžija odškolovan na navijačkim tribinama. Sram Vas bilo!


Advokat Božo Prelević je prepoznao "čirilični potpis ubistva Olivera Ivanovića!". Svima koji nešto insuiniraju vlasti, dežurni, uz ostale dežurne, Krle Krstić je poručio da je to ružno i protivzakonito. Dakle, jedino što je jasno, to je da će Srbija sve učiniti da se otkriju zločinci. Kako javljaju naši, njihovi, mediji, gospodin Predsednik će, dan po Bogojavljenju, "posetiti Kosovo i razgovarati sa Srbima, kako bi ih ohrabrio da ostanu na Svetoj srpskoj zemlji!".


A onda će, za one koji su ostali u Srbiji, biti organizovani izbori u Beogradu. Srpska napredna stranka prva predala listu, pod nazivom "Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd". Na listi takoreći nema SNS veličina, sve sama elita, doktori, akademici, umetnici, sportisti, čak i gospodin Žika Šarenica! Vučić je opet pokazao da i on ima elitu. Kad ova "Elita" trijumfuje, Vučić stranačka kalakurdija će nastaviti da vlada, sve u šesnaest će se nastaviti "Ćirilica".


Na ovo "Voljenje Beograda", reagovao Maradona pisane reči, gospodin Božo Koprivica. On je, kao predsednik NIN - ovog žirija, pri proglašenju najboljeg romana imao potrebu i da kaže: "Beograd je dužan da pruži otpor aktuelnoj vlasti i predsedniku Vučiću. Svakosatno klepetalo Aleksandar Vučić zna da kmezi, koji nikad ništa nije znao da radi, jedino se dobro oseća među svojim papagajima, kakvi su Siniša Mali i Aleksandar Vulin". I Božo gospodin citir'o Borhesa, "Ako se boriš, možeš da izgubiš, ako se ne boriš, već si izgubio!".


Mnogo ružno, što bi rek'o dežurni ćiriličar Krle Krstić. A šta ćemo sa tim što je ružnoća procvetala, što se iz suterena propela na najviše spratove? Kako toj ružnoći odgovoriti? S otim u vezi da se javi da je Tramp gospodin dobio potvrdu da je zdrav!

Blogovi