Marko Đurić spontano na snegu  (foto: skrinšot RTS)
Marko Đurić spontano na snegu (foto: skrinšot RTS)
31.01.2019, 10:19

Da li RTS treba gađati jajima

č: | fb:

Jeste li videli kako Deli Marko Đurić, koji iz Kancelarije upravlja Vučićevim Srbima sa Kosova, u Beogradu trči po najvećem snegu i alaudži. Jeste. A gde ste to videli? Suvišno pitanje, na RTS-u!

 

Kad se snimak pojavio na društvenim mrežama, mnogi nisu mogli da veruju, širok kadar, novinarka sa mikrofonom spremna, tamo negde silueta muškarca, koji pita, može li, i na znak novinarke trči prema kameri. Lele i kuku. Neko je to smislio, neko je to snimio, neko je to odobrio, i neko je to emitovao. Nema ni u crtaću, ali ima na RTS-u.

 

A jeste li videli na ti ekrani kad baba od 107 godina, koja je primila Vučića u svom domu, pozdravlja snagu i energiju koju Vučić ulaže u poboljšanje ekonomske situacije građana. Jeste li videli kad Patrijarh kaže da Vučić odlično vodi Srbiju, ili kad razni krstić veli da je sramota što Vučić krvari zbog Srbije, a narod ga psuje... Jeste li videli kad Vučić gospodin zauzme ceo Dnevnik RTS-a, kad se isti prekida ne bi li se ovaj vanredno obratio. Toga, što rekla moja, vaša, baba, nije bilo otkad je veka i sveta. Toga ima da se nabraja do sudnjega dana. Ovakve zloupotrebe, i partijskog brisanja cipela sa televizijama sa nacionalnom frekfencijom, naročito Nacionalne televizije, što se piše RTS, nije bilo, niti će biti.

 

Prirodom posla prisustvovao sam mnogim Vučićevim praznim pričama na tzv. terenu. Uvek su bile prisutne specijalne tv izveštačice, koje su redovno postavljale naučena prazna pitanja, na koje je Vučić unedogled blableisao. U taj pos'o primetim TV Cicu, nije sa "Pinka", koga ovde briga za "Pink", nego sa Javnog servisa. Ta je uvek prva pitala, i kao takva bila prva u TV dnevicima i drugim uporednicima i podnevcima. Vidim, napredovala, nije više specijalna izveštačica, uređuje i vodi RTS katoreći od sabajle. Kako se to dogodilo? Vele da je naša Cica jednog jutra sama došla i sela pred kameru, niko nije smeo da je pita, šta radi tu.

 

Takvih Cica je, ne zna im se broj, i one, oni, se, vele, za sve pitaju. Direktor i urednici samo potpisuju program koji se kreira u Vučićevom kabinetu. Vele za dobre, mnogo dobre pare. Toliko košta da Vučić može da kaže da nikoga nije smenio, da on poštuje profesiju. To što je smenjena profesija, što je RTS postao olinjali partijski bilten, košta daleko više od svih para kojima se namiruju direktor i urednici. Srbiju košta života.

 

Tokom protesta u Beogradu, najavljeno je da će se, jedne večeri, RTS gađati jajima. Od toga se odustalo, predlog je doživeo osudu, jerbo, zaboga, "Mi nismo Oni". Nedavno, posle RTS epizode sa naručenim trčanjem Deli Marka Đurića, na društvenim mrežama se pojavio status, da RTS ne treba gađati jajima, gvnma ih treba gađati. Ko je rekao da sve treba gađati gvnma?

         

Blogovi