Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
15.08.2019, 09:54

Veliko ništa će da se "udupla"

č: | fb:

Demokratija, i sve što ona podrazumeva, je ušla u dijalog. Sledi treća tura vlasti i opozicije, na Fakultetu političkih nauka, a u organizaciji Otvorenog društva. Tema su mediji. Glavno pitanje, oli će razgovori biti otvoreni za javnost. Po tom pitanju se povampirilo i Udruženje novinara Srbije, dotle došla naša demokratija. Vlast, pred sastanak o medijima, ispostavila svojevrsnu medijsku strategiju: Grad Beograd, plaća, svojim medijima, informeri i pinkovi, 90 miliona dinara da bi se povećalo poverenje građana i promenila slika u javnosti o gradskom prevozu!

 

U međuvremenu Predsednik gospodin imao nekoliko javnih nastupa preko mali ekrani, među koje i na RTS-u, na kome, kako veli, gostuje jednom, najviše dva puta godišnje. Šta poručio Predsednik gospodin, ima sve da se "udupla", voda i kanalizacija preko toga, vodu i kanalizaciju će da dobije svaka Borča. Ovoga puta ni Ovča neće biti zaobiđena. Pa saberite koliko je to glasova, kad se sve "udupla" i kad se svemu doda kanalizacija. Predsednik ima samo jednu želju, da ga Vlada(!) met'e u tim koji će potroši deset, pa i cijelih dvanaest, milijardi, koji je on opredelio za inverstiranje u kanalizaciju i ostalo udupljavanje. Kao veliki demokrata opoziciji i građanima im'o poruči: Sve ste dobili, šta još želite, nema problema, dobićete i to!

 

Na sve to se namestilo još jedno istraživanje agencije BIRODI, koje kaže da će polovina građana, koja će izaći na izbore, glasati za one partije koje poštuju zakone, i ispunjavaju obećanja. Većina onih koji se time rukovode su glasači Srpske napredne strranke, u toj grupi 55,8 posto ima više od 65 godina, 53,6 posto osnovno i niže obrazovanje, a 61,2 posto se informiše preko "Pink"-a. Ko sad ne veruje Predsedniku gospodinu, kad veli da će sve da se "udupla"?

 

Istina, magistar Velimir Ilić, koji poznava Predsenika gospodina iz prve ruke, uzeo da veli: Vučiću, ti si najveći lažov koga je Srbija ikada imala!

 

No, to se ne računa. Udupljavanje je uveliko počelo, pobeda se već slavi. U Kopenhagenu, gde  "Crvenazvezda"nekako  prošla, kao prijatelji kluba, biće i Predsednika gospodina, o trošku kluba, države, bilo skoro dve hiljada građana. Među njima i poslanik Đuka, koji se i usliko na licu mesta. Nisu se, ili jesu, uslikali razni predsednici visokih sudova, i drugi "prijatelji", za koje poslanik veli da su takođe putovali o trošku kluba, države.

Blogovi