Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
26.09.2019, 09:34

Vučićev rijaliti i čas etike Rektorke

č: | fb:

Gospodin Vučić je, kao predsednik Srbije, da ne bude zabune, otišao u Njujork na Generalnu Skupštinu Ujedinjenih nacija. Otud se javljao na svi televizori, kao da je u Zadruzi kod Marića, sadržaj njegovih poruka, način na koji ih je slao, bio je više nego zadružni.

 

Najpre se, kako javio "Informer", sastao sa Angelom Merkel, kojoj je rekao "da Srbija ne može da izgubi sve". To što je "Informer" javio, susret sa Angelom, odigralo se sledećeg dana, lično Vučić poručio da su se složili da je potrebno rešiti Kosovski problem.

 

Vučić gospodin je informerovski nastavio da briljira sa Ist Rivera, na pitanje, da li se sreo sa Tačijem, im'o veli da bi pričao sa njim da ga je video, ali da se Tači kao Vuk Jeremić, šeta po kuloarima i jede smoki, traži nekog da se slika, a nije dobio ni bedž kao on, jer nije zvanična delegacija...

 

Lično javio da se sreo sa predsednikom države Palau, kao i da je razgovarao sa predsednikom Konga, čiji je glavni grad Kinšasa, a ne sa Kongom čiji je glavni grad Brazavil. Iskoristio priliku da pozove Srbe na Kosovu da glasaju za njegovu Srpsku listu, požalivši se da "Albanci ne priznaju da žive na našoj teritoriji".

 

Onda se desila kruna posete Njujorku, Vučić je, kako sam rekao, bio između pola minuta i minut i po sa Trampom. Možete misliti koliko je to trajalo ako on kaže "pola minuta", maksimum dok kažeš "Smoki". No, predočio je javnosti "da su SAD zainteresovane za rešenje Kosovskog problema", kao i da je pozvao Trampa da poseti Srbiju, jer ga Srbi vole najviše na svetu.

 

Vučić je intenzivno nastavio da jede "smoki", pa nije propustio priliku, povodom blokade Rektorata, da kaže da je Rektorat postao partijska prćija, i da, kao zadrugar, podvikne "Ne damo Rektorku", u istom maniru rekavši da podržava "ljubav Rektorke i studenata!".

 

Ovde da se kaže da je blokada Rektorata, nakon što je rektorka Popović osudila upad SNS aktivista, prekinuta, konstatovano je da spora odluka o doktoratu ministra Siniše Malog, što je bio razlog blokade, urušava BU, i zatraženo od Odbora za profesionalnu etiku da, do 4. novembra, donese konačnu odluku o tome da li u disertaciji Siniše Malog ima elemenata plagijata.

 

Rektorka je pozvala sve aktere u političkom i javnom životu, pa i predsednika države, na odgovorno ponašanje i puno poštovanje autonomije BU, njegovih procedura, slobode mišljenja i izražavanja njegovih studenata i svih zaposlenih.

 

Rektorka je još imala da kaže da su profesori dužni da budu uz svoje studente, i kad se ne slažu i ne razumeju, te da država treba da bude partner, a ne neko ko pravi probleme. Nije htela da komentariše zadrugarske uvrede predsednika Srbije, poručivši da na to "ne bi imala šta da kaže!".

 

Prerdsednik gospodin, i njegova zadružna kamarila, su već odgovorili, ne treba sumnjati da će na isti način i nastaviti, na ovaj čas etike rektorke Ivanke Popović, jer etika i oni su ko oko i dupe.

Blogovi