Registracija Prijava preko FB
Vesna Pešić (foto: Đorđe Đoković)
Vesna Pešić (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2020, 11:39

Kad ne navataš Trampa, dobra je i Vesna Pešić

č: | fb:

Vučić gospodin je opet bio u Davosu sa najveći svetski lideri, što ga je učvrstilo kao neprikosnovenog svetskog lidera. Sa svima se sreo, širio ljubav i kosmopolitizam, ali mu je Srbija uvek bila na prvom mestu, te nije stigo da navata Trampa, ali je zato video ljude iz njegovog najbližeg okruženja. Uostalom, o svojoj apsolutnoj dominaciji u Davosu, Vučić je svakodnevno, i višekratno, izveštavao radoznalo pučanstvo.

 

Kad se nije dogodio Tramp, dogodila se Vesna Pešić. Znate za to nepočinstvo, tvit u kome Vesna, na okolnost da Putin oće bude doživotni predsednik, te ako to i Vučić smera, a smera, ne preostaje ništa, nego cev u glavu. Javila se javnost, javili se kreatori javnosti, funkcioneri i mininistri, svi rekli, još jedan atentat na gospodina Vučića, Javno tužilaštvo promptno naredilo odeljenju za Visokotehnološki kriminal da istraži slučaj, vidi ima li elemenata krivičnog dela. Vesna Pešić obrisala sporni tvit, rekla da je htela reći da njoj preostaje cev u glavu, no, saslušana u policiji, da objasni kako 'tela ubije Predsednika.

 

Kad je dokazano da je tvit ništa do pokušaj atentata, kad je posao sluđivanja naroda obavljen, javio se milosrdni Predsednik, u pauzi bezuspešnog navatavanja Trampa, i objasnio da Vesnu niko ne progoni, niko ne radi ništa, i niko neće ni da reaguje, neće je čak ni tužiti po privatnoj tužbi.

 

Slučaj Vesne Pešić je samo primer da su tužilaštvo i sudovi kilavi, umesto da sankcionišu očigledan pokušaj atentata, oni se bave procedurama, i time da li je u svemu bilo krivičnog dela. Zato se, u pravom treutku, javio gospodin koji Državni sekretar u Ministarstvu pravde, koji rekel da su sudstvo i tužilaštvo postali neodgovorna grana vlasti, te da im treba uvesti eksternu kontrolu, što će reći da Predsednik postavlja sudije i tužioce, a ne da se biraju kako se biraju.

 

Svi bili iznenađeni ovom tupamaros izjavom, ali, i Predsednik, kao prvi tupamaros, bio iznenađen i uvređen što mu se spočitava da bi on, eeej, on, mogao tako nešto i da pomisli.

 

Za kraj da se kaže da je žiri nove Ninove nagrade, jer je postojeći nekopetentan, u sastavu, diajbola Selaković, dupla dijabola Marjan Rističević, tripdabl dijabola Orlić, supervizor milosrdni tupamaros Vučić, odlučio da dobitnik bude zabrinuti Marko Đurić. Laureat je, na okolnost da će Lufthanza otvoriti liniju Beograd – Priština, rekao da "Nećemo prihvatiti Đilasov predlog da naša avio kompanija radi taj posao, jer nikada nećemo priznati prištinske vazduhoplovne vlasti". Amin!

         

Blogovi

 • Boj se Danajaca, i kad darove donose...

  U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 6 sati 27 minuta u Bez kraja

 • ŠTA TO BI RIO TINTO?

  Čitam kako je g-đa Brnabić primila delegaciju SEOS-a i kako ih je na pitanje ko je to doveo Rio Tinto uputila (standardno) na "neke pre nje". [...] dalje | blog

  Shit happens Pre 1 dan 7 sati u Shit happens

 • Zahvaljujući Belom, postoji i "Valjevo Belo"!

  Kad nekome umre njegov, to mu nije "statistika" nego jak razlog za žaljenje i poštu. Tako je i kad "neko" nije pojedinac odnosno porodica, [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 3 dana 4 sati u Bez kraja

 • A kako da i On ne bude "nešto drugo"?

  Često se može čuti kako imamo šefa države koji se ne ponaša po ustavu i praksi ostalih šefova. (Osim nekolicine, zna se kojih...). I [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 5 dana 7 sati u Bez kraja