Građani podržali SNS listu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Građani podržali SNS listu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2016, 09:42

Potvrđena odbornička lista SNS

č: | fb:

U Valjevu je za sada potvrđena samo izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje. Svoju listu, podržanu sa preko 1.570 potpisa, 10. marta je predala koalicija okupljena oko SNS, a lista je proglašena na sednici Gradske izborne komisije 11. marta.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, ta lista u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) nije bila potvrđena u četvrtak zbog nekoliko manjkavosti – neispravnih potpisa, starih obrazaca na kojima je potpise svojih članova i simpatizera skupljao PUPS, pravno ništavog ugovora o koaliciji SNS sa UG „Za Valjevo“...

Moguće je da su naprednjaci svesno predali listu sa manjkavostima, koju su ispravili u zakonom određenom roku, kako bi „kaparisali“ broj 1 na biračkom listiću, koji ta koalicija, predvođena predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem, koji je nosilac svih lista, već ima za listić na vanrednim parlamentarnim izborima.

Ostale stranke, koalicije, pokreti i udruženja građana prikupljaju potpise podrške. Za svakog odborničkog kandidata potrebno je 30 potpisa punoletnih građana, koji prethodno nisu nikoga podržali (što se proverava kompjuterski).

Predsednik GIK-a je Vladan Jerinić (SPS), njegov zamenik je Milutin Marković (SNS), dok je sekretar Aleksandar Janković (SPS).

Lokalni izbori će se, 24. aprila, održati i na Ubu, u Ljigu, Lajkovcu i Osečini. U Mionici ih neće biti s obzirom na to da su u toj Opštini vanredni lokalnih izbori održani 28. decembra 2014. godine, a odbornici imaju mandat od četiri godine.

 

 

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 59 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 22 sati 40 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara