Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2016, 11:37

Novi poslanički kandidati iz Kolubarskog okruga

č: | fb:

Poslaničke liste za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, raspisane za 24. april, posle SNS i DS, podneli su i SPS-JS, SRS i Dveri-DSS. Na njima je iz Kolubarskog okruga 12 kandidata.

Najbolje kotira predsednik valjevskih socijalista Đorđe Milićević, koji je 18. na listi SPS-JS i siguran mu je novi poslanički mandat. Na toj listi su još Mila Grujičić (154), Dragan Popović iz Osečine (155), Blagoje Conić sa Uba (163), Nataša radojičić iz Ljiga (182), te Darina Kandić iz Mionice na 234. mestu među 250 kandidata.

Lista SRS ima 66 imena, a na 40. mestu je Veran Panić iz Valjeva, koji je svojevremeno bivao poslanik radikala. Lista SRS će se na listiću za glasanje nalaziti pod brojem 4.

Peta lista je Dveri-DSS, koju nose Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović. Iz Kolubarskog okruga, Marijana Marijanović sa Uba je na 50. mestu.  Među 240 kandidata su i Zoran Bušić iz Ljiga (87), Kostadin Mihajlović  (139) i Katarina Mihajlović (161), takođe sa Uba, kao i Nikola Adamović iz Lajkovca na 211, mestu. Iz Valjeva nema nikoga – DSS se raspao na nekoliko frakcija, a Dveri izgleda nisu više jake kao za izbore 2012. godine i sada ih vode neki novi ljudi, koji, bar na lokalu, nisu za saradnju sa DSS.

Kolubarske.rs ranije su pisale o poslaničkim kandidatima SNS i DS iz Kolubarskog okruga. Na listi SNS, među 250 kandidata, na 37. mestu našao se matematičar Mihailo Jokić, koji ima realne izglede da bude poslanik. Realnu nadu može da gaji i master inženjer saobraćaja Ivana Nikolić sa Uba, koja je na 81. mestu, dok će šanse učiteljice Vesne Đujić iz Mionice, na 186. mestu, zavisiti od toga koliko će SNS sa koalicionim partnerima ubedljivo pobediti, odnosno da li će na listi biti pomeranja ako budući poslanici napednjaka budu „prekomandovani“ na funkcije u izvršnu vlast.

DS sa svojim koalicionim partnerima predao je poslaničku listu sa 246 (!) imena na kojoj je istoričar Duško Rakić, predsednik Gradskog odbora u Valjevu, na 56. mestu, što mu teško garantuje ulazak u parlament. Uz njega, iz Valjeva i Kolubarskog okruga na listi je samo šumarski inženjer Slavko Gavrilović iz stranke Zajedno za Srbiju na 79. mestu. Poređenja radi, iz Smederevske Palanke, recimo, na listi je pet imena uz opasku da je Radoslav Milojičić Kena, predsednik te opštine, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Pajtićevog DS, te predsednik Izbornog štaba demokrata.

U popisivanju kandidata sa liste koalicije oko DS-a nenamerno smo ispustili Tatjanu Manojlović, novinara RTS-a, s obzirom na to da živi u Beogradu, a brzu pretragu liste radili smo po imenima Valjeva i okolnih opština Kolubarskog okruga. Tanja je na 226. mestu među 246 kandidata.

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 59 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 22 sati 40 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara