Zavetnici (foto: www.zavetnici.rs)
Zavetnici (foto: www.zavetnici.rs)
08.04.2016, 11:23

Na listama za poslanike „Za preporod Srbije“ i „Zavetnici“

č: | fb:

U finišu predaje izborniih lista za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, 24. aprila, na pojedinima od njih pojavili su se novi poslanički kandidati iz Valjeva i Kolubarskog okruga. Na listi „Za preporod Srbije“, koju nosi prof. dr Slobodan Komazec, a prvi je Jovan Deretuić, na visokom četvrtom mestu nalazi se Radovan Radović, službenik iz Valjeva. Ako pamćenje ne vara, Radović je ovdašnjoj političkoj javnosti poznat još od vremena ratova na prostorima bivše SFRJ kada je „mobilisao četnike“, a potom je bio politički angažovan u nekoliko stranaka – poslednja je bila SNS.

Elektromehaničar Milun Živković, RVI sa Uba je11, a ekonomista Miloš Pavić, svojevremeno član i funkcioner G 17 i Pokreta za Valjevo, je na 13. mestu. Na toj listi su i preduzetnik Živan Milivojević iz Valjeva kao 157, agronomski tehničar Miloš Terzić iz Mionice kao 161, radnik Zoran Tekić iz Valjeva kao 165. i radnik Saša Milosavljević iz Valjeva kao 171, među 186 kandidata.

Na listi „Zavetnici“, koju nosi politikolog Milica Đurđević iz Beograda, iz Valjevskog kraja su elektromonter Nenad Ostojić iz Lajkovca na 23. mestu (Radovan Ostojić nosi listu „Zavetnika“ za lokalne izbore u Lajkovcu, takođe 24. aprila), pa Radivoje Radivojević, student iz Valjeva kao 39, građevinski tehničar Dragan Tadić iz Valjeva kao 61. i tehničar Slađana Stanojlović iz Lajkovca kao 63. među 66 kandidata.

Potpise za poslaničke liste u Valjevu su prikupljali i Saša Radulović (Pokret dosta je bilo) i Janko Veselinović (Pokret za preokret), koji je zajedno sa Borkom Stefanovićem i Levicom Srbije. Te liste su imale manjkavosti te im je RIK dao rok za njihovo otklanjanje, pa je nepoznato da li na njima ima i kandidata iz Valjeva i Kolubarskog okruga.

Ispravljamo i nenameran propust, koji smo načinili popisujući poslaničke kandidate za liste SPS-JS jer smo ispustili dr Jovanku Gomilanović kao 140-tu i Dobrilu Negić, takođe iz Lajkovca, kao 150-tu na listi među 250 kandidata.

Poslaničkih kandidata iz Valjevskog kraja nema na listama Sulejmana Ugljanina, Muamera Zukorlića, Ruske stranke Slobodana Nikolića, Republikanske stranke Nikole Sandulovića, kao ni Saveza vojvođanskih Mađara, što, ako je suditi prema rezultatima prethodnih izbora, ne znači da neće imati glasova i u Valjevu i Kolubarskom okrugu.

Rok za podnošenje lista, odnosno za ispravljanje propusta na koje je RIK eventualno ukazao, ističe u ponoć.

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 16 sati 8 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 17 sati 6 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.