Aleksandar Vujić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vujić (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2016, 17:35

Upravni sud tražio novi podnesak Pokretu za Valjevo

č: | fb:

Upravni sud Srbije u Beogradu tražio je Pokretu za Valjevo novi podnesak s obzirom na to da nije bilo jasno u kom svojstvu je prethodni potpisao Aleksandar Vujić, predsednik Pokreta. Kako je Vujić rekao Kolubarskim.rs, novi rok za izjašnjavanje Upravnog suda je sutra u 12.00 sati. Vujić se, inače, vraća iz Beograda, gde je odneo novi podnesak iz kojeg se vidi da je on „ovlačćeno lice“ odbijene odborničke liste Pokret za Valjevo i Demokratski srećnu Srbiju.

„Ovaj postupak Suda donekle hrabri jer se ništa ne radi ofrlje i reda radi već su utvrđuju sve činjenice. Nadam se, ipak, da nismo bez šansi jer je pravda na našoj strani“, rekao je Vujić u telefonskoj izjavi Kolubarskim.rs.

Da podsetimo, Gradska izborna komisija (GIK) u Valjevu je listu Poket za Valjevo-GODSS odbila smatrajući da je povređen propis koji ne dozvoljava koalicije stranaka i grupa građana. Kada je naziv liste izmenjen, po dogovoru sa GIK, ispostavilo se da ne važi oko 1.200 potpisa podrške punoletnih građana, te da je za 48 sati trebalo skupiti po novih 30 potpisa za svakog od 34 kandidata!

Vujić je na jučerašnjoj pres konferenciji rekao kako je GIK radio pod pritiskom članova iz UG Pobeda, koji su otvoreno ucenjivali pojedine članove i funkcionere Gradske izborne komisije preteći im navodnim kompromitujućim materijalom i podnošenjem krivičnih prijava.

Uz to, ustvrdio je Vujić, problem liste čiji je zakoniti zastupnik nije rešen identično sa veoma sličnom situacijom u kojoj se našla koalicija oko SNS, koja je imala koalicioni sporazum sa GG Samostalni DSS i UG Za Valjevo. Taj problem bio je rešen na taj način što je ime koalicije „prekrečeno korektor lakom“, a kandidati iz dve grupe građana „utopili su se u SNS“.

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 16 sati 46 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 17 sati 44 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.