Parkoskop 2.0 (foto: Đorđe Đoković)
Parkoskop 2.0 (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2014, 11:58

Parkoskop, zbog kiše, u Centralu

č: | fb:

Valjevski filmski festival Parkoskop 2.0, u organizaciji Valjevske kulturne mreže, počinje večeras i trajaće do 7. septembra. Zbog kiše, prvo veče filmskog festivala, umesto u bašti Doma vojske kako je planirano, seli se u kafanu i bioskop Central. Nakon otvaranja festivala, u 20.30 projekcija kratkog filma „Živan pravi pank festival”.

Ovaj dokumentarac Ognjena Glavonjića dobio je nagradu za najbolji dokumentarni muzički film na „Brisel film festivalu“. Glavonjić u filmu kamerom prati pesnika Živana Pujića tokom organizovanja muzičkog festivala „Tomaševcu u pohode“. Film govori o entuzijazmu usamljenika, koji u rodnom selu organizuje pank koncert.

Film je pre prikazivanja u Briselu, prikazan u centru Pompidu u Parizu, a večeras je pred valjevskom publikom. Nakon projekcije sledi razgovor sa Živanom Pujićem. S obzirom na to da je u toku svetsko prvenstvo u košarci, posetioci će moći od 22 časa na velikom ekranu u bioskopu Central da prate utakmicu Srbija-Španija.

U kafani Central od 22 časa biće prikazan domaći klasik „Kad budem mrtav i beo”, jugoslovenski film iz 1967. godine, koji je režirao Živojin Pavlović, a u glavnoj ulozi Dragan Nikolić.

Prvog dana Parkoskopa biće organizovana žurka koja počinje pola časa pre ponoći.

Četiri dana festivala pored novih domaćih kratkih filmova, kao što su Živan pravi pank festival, koji će biti prikazan večeras, Neposlušni, Mamula, i Love Hunter, biće prikazani i domaći filmski klasici, poput Kad budem mrtav i beo, Dečko koji obećava, Davitelj protiv davitelja.

Valjevska publika će imati priliku da vidi i neke stare neme filmove na način na koji se to radilo u vremenu njihovog nastanka – uz uživo muziciranje. Uz filmove Čarlija Čaplina i Bastera Kitona muziciraće DJ Spook, DJ Don Dada i grupa Iskaz. Ulaz za sva događanja Parkoskopa 2.0 je besplatan, a ukoliko vremenske prilike dozvole nardna tri dana  biće realizovan u prvobitno zamišljenom prostoru – bašti Doma vojske.

Održavanje ovog festivala su finansijski podržali Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Grad Valjevo i brojni sponzori.

 

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 37 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 37 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar