Parkoskop - Svirka u Centralu Milana Mumina (foto: Vakum)
Parkoskop - Svirka u Centralu Milana Mumina (foto: Vakum)
06.09.2014, 12:56

Priča o Milanu Muminu

č: | fb:

Drugo veče „Parkoskopa 2.0“ obeležila je projekcija filma Love Hunter - priča o Milanu Muminu, legendarnom frontmenu uticajnog srpskog benda Love Hunters, koji je tokom devedestih podsticao mlade generacije na borbu protiv represivnog režima.

Film Love Hunter 

Film Love Hunter (Foto: Vakum)

Deset godina kasnije, Milan je u Njujorku gde vozi taksi kako bi finansirao svoj prvi američki album. Milan je poveo gledaoce filma na jednu od svojih vožnji preko celog Njujorka kako bi sakupio potreban novac. Izgubio je basistu, pa među njujorškim muzičarima pronalazi odgovarajuću zamenu, ali istovremeno i romantičnu iskru u devojci slobodnog duha, koja svira bas. Baš kad su probe uhvatile zamah, Milanovo dugogodišnja devojka, iz Srbije, stiže u Njujork sa veoma različitim planovima za njihovu budućnost.

Razgovor sa Muminom

Razgovor sa Muminom (Foto: Vakum)

Nakon projekcije usledio je razgovor sa Milanom i unplugged svirka, za vreme koje je, u prepunom Centralu, šarmirao publiku svojom iskrenošću i harizmom.

Prikazana je i selekcija kratkih filmova, među kojima su se našli filmovi: Mrak, reditelja Momira Miloševića; Dub Play, reditelja Nemanje Lazića; Rđava medalja, slovenačkog reditelja Jana Predan Zvonara, kao i film Ničiji život, reditelja Miloša Miloševića. Paralelno, u kafani Central, održana je projekcija domaćeg filmskog klasika „Dečko koji obećava“, pred mnogobrojnim posetiocima.

Veče je završeno uz hitove i elektične bitove DJ-a Uroša Milovanovića, sa Studia B. 

Publika u Centralu

Publika u Centralu (Foto: Vakum)

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...