Parkoskop - Svirka u Centralu Milana Mumina (foto: Vakum)
Parkoskop - Svirka u Centralu Milana Mumina (foto: Vakum)
06.09.2014, 12:56

Priča o Milanu Muminu

č: | fb:

Drugo veče „Parkoskopa 2.0“ obeležila je projekcija filma Love Hunter - priča o Milanu Muminu, legendarnom frontmenu uticajnog srpskog benda Love Hunters, koji je tokom devedestih podsticao mlade generacije na borbu protiv represivnog režima.

Film Love Hunter 

Film Love Hunter (Foto: Vakum)

Deset godina kasnije, Milan je u Njujorku gde vozi taksi kako bi finansirao svoj prvi američki album. Milan je poveo gledaoce filma na jednu od svojih vožnji preko celog Njujorka kako bi sakupio potreban novac. Izgubio je basistu, pa među njujorškim muzičarima pronalazi odgovarajuću zamenu, ali istovremeno i romantičnu iskru u devojci slobodnog duha, koja svira bas. Baš kad su probe uhvatile zamah, Milanovo dugogodišnja devojka, iz Srbije, stiže u Njujork sa veoma različitim planovima za njihovu budućnost.

Razgovor sa Muminom

Razgovor sa Muminom (Foto: Vakum)

Nakon projekcije usledio je razgovor sa Milanom i unplugged svirka, za vreme koje je, u prepunom Centralu, šarmirao publiku svojom iskrenošću i harizmom.

Prikazana je i selekcija kratkih filmova, među kojima su se našli filmovi: Mrak, reditelja Momira Miloševića; Dub Play, reditelja Nemanje Lazića; Rđava medalja, slovenačkog reditelja Jana Predan Zvonara, kao i film Ničiji život, reditelja Miloša Miloševića. Paralelno, u kafani Central, održana je projekcija domaćeg filmskog klasika „Dečko koji obećava“, pred mnogobrojnim posetiocima.

Veče je završeno uz hitove i elektične bitove DJ-a Uroša Milovanovića, sa Studia B. 

Publika u Centralu

Publika u Centralu (Foto: Vakum)

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 50 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 50 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...