Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 14:54

“Neposlušni”, nemi filmovi i “Mlad i zdrav kao ruža”

č: | fb:

Debitantsko ostvarenje Mine Đukić "Neposlušni", koje je svetsku premijeru imalo na Filmskom festivalu "Sundance", biće prikazano valjevskoj publici, treće večeri Parkoskopa 2.0 od  21.30 u bioskopu Central.

Ovo poetično ostvarenje je ljubavna priča o Leni i Lazaru, koje tumače sjajni mladi glumci Hana Selimović i Mladen Sovilj. Lena i Lazar su prijatelji iz ranog detinjstva, koji se, nakon nekoliko godina koje je Lazar proveo studirajući u inostranstvu, ponovo sreću… Nakon projekcije filma biće organizovan razgovor sa rediteljkom Minom Đukić i Hanom Selimović, mladom glumicom.

Pre “Neposlušnih”, od 20 časova biće prikazana dva nema filma uz muzičku pratnju Don Dade i Dj Spuka.

U okviru filmova domaći klasici, večeras 15 minuta nakon ponoć,i biće prikazan film “Mlad i zdrav kao ruža”, iz 1971. godine, koji je režirao Jovan Jovanović, u kome glavnu ulogu igra Dragan Nikolić, a pored njega legendarni Danilo Bata Stojković i MarijaBaksa. “Mlad i zdrav kao ruža” je priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaški bos u Beogradu. U vreme kada je film snimljen, 1971. godine, priča je delovala gotovo šokantno. 

Valjevski filmski festival Parkoskop 2.0 završava se sutra kada će valjevskoj publici biti prikazan film nemačkog reditelja Andreasa Hena „Great“ (“Veliki”) koji govori o jednoj nesvakidašnjoj i burnoj valjevskoj filmskoj premijeri iz 1942. godine kada je u našem gradu nemačkim oficirima i vojnicima u bioskopu Central bio prikazan Čaplinov film „Veliki diktator.” 

Za vreme trajanja festival održava se i filmska radionica za valjevske srednjoškolce tokom čijeg trajanja će učesnici biti u prilici da saznaju nešto više o tome kako se pravi film. Kao rezultat rada ove radionice biće snimljen i jedan kratki film koji će biti prikazan u nedelju na kraju festival.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 2 sati 23 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 2 sati 23 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 2 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 23 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...