Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 14:54

“Neposlušni”, nemi filmovi i “Mlad i zdrav kao ruža”

č: | fb:

Debitantsko ostvarenje Mine Đukić "Neposlušni", koje je svetsku premijeru imalo na Filmskom festivalu "Sundance", biće prikazano valjevskoj publici, treće večeri Parkoskopa 2.0 od  21.30 u bioskopu Central.

Ovo poetično ostvarenje je ljubavna priča o Leni i Lazaru, koje tumače sjajni mladi glumci Hana Selimović i Mladen Sovilj. Lena i Lazar su prijatelji iz ranog detinjstva, koji se, nakon nekoliko godina koje je Lazar proveo studirajući u inostranstvu, ponovo sreću… Nakon projekcije filma biće organizovan razgovor sa rediteljkom Minom Đukić i Hanom Selimović, mladom glumicom.

Pre “Neposlušnih”, od 20 časova biće prikazana dva nema filma uz muzičku pratnju Don Dade i Dj Spuka.

U okviru filmova domaći klasici, večeras 15 minuta nakon ponoć,i biće prikazan film “Mlad i zdrav kao ruža”, iz 1971. godine, koji je režirao Jovan Jovanović, u kome glavnu ulogu igra Dragan Nikolić, a pored njega legendarni Danilo Bata Stojković i MarijaBaksa. “Mlad i zdrav kao ruža” je priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaški bos u Beogradu. U vreme kada je film snimljen, 1971. godine, priča je delovala gotovo šokantno. 

Valjevski filmski festival Parkoskop 2.0 završava se sutra kada će valjevskoj publici biti prikazan film nemačkog reditelja Andreasa Hena „Great“ (“Veliki”) koji govori o jednoj nesvakidašnjoj i burnoj valjevskoj filmskoj premijeri iz 1942. godine kada je u našem gradu nemačkim oficirima i vojnicima u bioskopu Central bio prikazan Čaplinov film „Veliki diktator.” 

Za vreme trajanja festival održava se i filmska radionica za valjevske srednjoškolce tokom čijeg trajanja će učesnici biti u prilici da saznaju nešto više o tome kako se pravi film. Kao rezultat rada ove radionice biće snimljen i jedan kratki film koji će biti prikazan u nedelju na kraju festival.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 36 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 36 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar